6+1 καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα! Αφράτες και μυρωδάτες


Αδιαμφισβήτητα και πέρα από κάθε μόδα, η πιο κλασική αξία για το πρωινό, για τον Ελληνα, παραμένει η τυρόπιτα.Κλασικό ελληνικό Junk food με βούτυρα και μαργαρίνες, λιπαρά τυριά και τραγανά φύλλα ή τρι…

...ιφτές ζύμες, είναι ο πειρασμός στον οποίο υποκύπτουν όλοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ορισμένοι και καθημερινά, συνοδεία του καφέ τους. Η ποικιλία στην τυρόπιτα, μεγάλη. Και συνήθως ο καθένας έχει τη δική του αγαπημένη στο φούρνο της γειτονιάς, στο τυροπιτάδικο κοντά στη...

Αδιαμφισβήτητα και πέρα από κάθε μόδα, η πιο κλασική αξία για το πρωινό, για τον Ελληνα, παραμένει η τυρόπιτα.

Κλασικό ελληνικό Junk food με βούτυρα και μαργαρίνες, λιπαρά τυριά και τραγανά φύλλα ή τριφτές ζύμες, είναι ο πειρασμός στον οποίο υποκύπτουν όλοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ορισμένοι και καθημερινά, συνοδεία του καφέ τους.

Η ποικιλία στην τυρόπιτα, μεγάλη. Και συνήθως ο καθένας έχει τη δική του αγαπημένη στο φούρνο της γειτονιάς, στο τυροπιτάδικο κοντά στη δουλειά, σε μια… τρύπα με τυρόπιτες που έχει εντοπίσει και κάνει την καθημερινή του στάση στο δρόμο από το σπίτι στο γραφείο. Υπάρχουν, όμως, κάποια τυροπιτάδικα που αποτελούν κάτι παραπάνω από κλασική αξία. Με διαπιστευτήρια, ιστορία χρόνων και φανατικούς πελάτες.

Το Athensmagazine.gr εντόπισε τις καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα και σας τις παρουσιάζει:

Αριστον

Κατηφορίζοντας από το Σύνταγμα την Καραγιώργη Σερβίας η μυρωδιά από το βούτυρο σε παρασέρνει να στρίψεις δεξιά στην οδό Βουλής. Εκεί όπου από το 1910, στο Αριστον, φτιάχνεται μια από τις θρυλικότερες τυρόπιτες της Αθήνας. Η κουρού τυρόπιτά του είναι ξακουστή και έχει μεγαλώσει… γενιές και γενιές. Και όχι άδικα. Το μυστικό της εν λόγω τυρόπιτας βρίσκεται φυσικά στη ζύμη, η συνταγή για την οποία χάνεται κάπου στην Κωνσταντινούπολη εκεί όπου την έμαθε ο «παππούς του φούρνου» Αναστάσιος Λομποτέσης. Η περίφημη αυτή ζύμη δεν χρησιμοποιείται μόνο για την παρασκευή της τυρόπιτας αλλά και για πολλές άλλες πίτες. Συνολικά, στο Αριστον, φτιάχνουν περίπου 120 πίτες για κάθε γούστο και όρεξη.

Βουλής 10, 21 0322 7626

6+1 καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα! Αφράτες και μυρωδάτες

Μαμ

Μια ακόμη τυρόπιτα θρύλος, βουτυράτη και αυτή με ολόχρυσο χρώμα, σερβίρεται στο κέντρο της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους, αλλά και στην Πεσματζόγλου και Σταδίου. Ο λόγος για το Μάμ με την τυρόπιτα που σερβίρεται ίδια και απαράλλαχτη από το 1958. Και κάνει θραύση. Δεν είναι τυχαίο που σχηματίζονται ουρές για την τυρόπιτα αυτή, που παράγεται από φρέσκα αβγά, βούτυρο γάλακτος και ελληνικό αλεύρι, ενώ φημίζεται για την ισορροπία ζύμης-γέμισης. Φημισμένη και η κασερόπιτα του Μάμ, η μπουγάτσα και η σπανακόπιτα.

Πανεπιστημίου 34 & Ιπποκράτους, Αθήνα, τηλ. 210 3619830. Πεσματζόγλου και Σταδίου.

Τυρόπιτες για όλα τα γούστα .
Φρέσκιες μυρωδάτες πίτες φτιαγμένες με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση! Μας φέρνουν μαζί τους αναμνήσεις μιας άλλης εποχής ,που νοσταλγούμε !!! #MAM2 #mampanepistimiou

Posted by ΜΑΜ 2 on Wednesday, 30 October 2019

Διεθνές
Για τους κατοίκους του Παγκρατίου το Διεθνές αποτελεί σημείο αναφοράς. Για την τυρόπιτα και τις λοιπές σφολιάτες το πρωί και για τα ανεπανάληπτα γλυπτά του. Ο κύριος Χάρης, με καταγωγή από την Ηπειρο, στο εκπληκτικό ζαχαροπλαστείο του, το Διεθνές, στη Σπύρου Μερκούρη, φτιάχνει από τις ωραιότερες πίτες στην Αθήνα. Τυρόπιτα σε διάφορες εκδοχές, κλασική, κουρού και μια πιο ιδιαίτερη και πλήθος άλλων πιτών, με ποικιλία φύλλου και γεμίσεων. Ξεχωρίζουμε την πιπερόπιτα και την ζαμπονοτυρόπιτα με γαλοπούλα. Πέρα από την τυρόπιτα φυσικά.
Σπ. Μερκούρη 76, Παγκράτι, 2107228166

Σας περιμένουμε και σημερα Κυριακή με φρεσκα προϊόντα
Καλημερα

Posted by Ζαχαροπλαστείο Διεθνές Classic on Sunday, 30 October 2016

Μακεδονικόν

Αλλη μια τυρόπιτα στο κέντρο που αξίζει να δοκιμάσεις. Στη Σόλωνος στο ύψος της Ιπποκράτους βρίσκεται το Μακεδονικόν όπου θα φας τυρόπιτα ταψιού, μπουγάτσα, σπανακόπιτα και κιμαδόπιτα που θα σου μείνει αξέχαστη.
Σόλωνος 73, Αθήνα

Βάρσος

Τον Βάρσο υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι για να τον επισκεφθείς. Σίγουρα η τυρόπιτά του είναι ένας από τους λόγους αυτούς. Στον Βάρσο θα φας τυρόπιτα με φέτα και φρέσκο βούτυρο, είτε την κλασική στρογγυλή, είτε ταψιού, εξίσου εκπληκτικές και οι δύο.
Κασαβέτη 5, Κηφισιά

6+1 καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα! Αφράτες και μυρωδάτες

Τάσος

Δεν υπάρχει κάτοικος των Νοτίων που δεν έχει δοκιμάσει την τυρόπιτα του Τάσου. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που φτιάχνει τα διάσημα νεγράκια. Ωστόσο, μεγάλη χάρη και φήμη έχει και η τυρόπιτά του. Κουρού, τραγωνή και με αρώματα που σε σέρνουν από τη μύτη.
Μαραγκού 6, Γλυφάδα, 2108943154

6+1 καλύτερες τυρόπιτες στην Αθήνα! Αφράτες και μυρωδάτες

Δήμητρα Γουναρίδη

Μια τυρόπιτα διαφορειτκή. Τρίγωνη με φουσκάλες, με φύλλο που φτιάχνεται παραδοσιακά και μαεστρικά στο εργαστήριο της Νέας Ιωνίας και αφού… αγκαλιάσει το τυρί τηγανίζεται στο καuτό λάδι. Το αποτέλεσμα όπως μπορείτε να φανταστείτε, θεσπέσιο. Το εκπληκτικό είναι ότι παρότι τηγανισμένη, η συγκεκριμένη τυρόπιτα δεν αφήνει κανένα ίχνος λαδίλας. Για αυτό και μόλις τη δοκιμάσεις, κολλάς.
Δ. Γουναρίδη, Ευαγγελικής Σχολής 3-5, Ν. Ιωνία, 2102712548.

Οι αυθεντικές τρίγωνες τυρόπιτες της Δήμητρας με το χειροποίητο φύλλο μας.

Posted by Δήμητρα Γουναρίδη on Saturday, 11 August 2012

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά