Οι πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο που είναι σαν τηγανιτές!


Η συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο που είναι σαν τηγανιτές!Πως θα τις μαγειρέψετε στο φούρνο για να έχουν λιγότερες θερμίδες και να είναι εξίσου απολαυστικές!Πατάτες τηγανιτές: Στο φού…

...�ούρνο με αγνά υλικάΥλικά 3 μεγάλες πατάτες4 κουταλιές λάδιαλάτιπιπέριρίγανη προαιρετικάπάπρικακάρρυ ή ότι άλλο καρύκευμα θέλουμε Πατάτες τηγανιτές: Πως τι κάνουμε στον φούρνο Απλώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου . Την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι . Κόβουμε...

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο που είναι σαν τηγανιτές!

Πως θα τις μαγειρέψετε στο φούρνο για να έχουν λιγότερες θερμίδες και να είναι εξίσου απολαυστικές!

Πατάτες τηγανιτές: Στο φούρνο με αγνά υλικά
Υλικά

3 μεγάλες πατάτες
4 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη προαιρετικά
πάπρικα
κάρρυ ή ότι άλλο καρύκευμα θέλουμε

Πατάτες τηγανιτές: Πως τι κάνουμε στον φούρνο

Απλώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου . Την ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι . Κόβουμε τις πατάτες λεπτές λωρίδες. Τις απλώνουμε στη λαδόκολλα . Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι!

 πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη , πάπρικα , κάρυ ή ότι άλλο θέλουμε. Ανακατεύουμε και απλώνουμε ξανά .Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες .

Δοκιμάστε την συνταγή μας σήμερα και θα καταλάβετε τι μεγάλο λάθος κάνατε τόσο καιρό που τις τηγανίζατε.

Η συνταγή για πατάτες που σας προτείναμε ναι μεν είναι στο φούρνο, αλλά η γεύση τους είναι ακριβώς όπως σαν αυτές που κάνετε στο τηγάνι.

Διπλό Κέρδος… και γεύση και λιγότερες θερμίδες.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση

Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Βάζει αυγά σε μία σακούλα τροφίμων και τα βουτάει στην κατσαρόλα! Ο λόγος; Καταπληκτικός!

Η ομελέτα είναι το αγαπημένο πρωινό πολλών ανθρώπων καθώς περιέχει την τέλεια αναλογία πρωτεΐνης και λαχανικών για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.

Αν όμως μέχρι σήμερα χρησιποιούσατε τηγάνι, ήρθε η στιγμή να το αφήσετε στο ντουλάπι! Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα υλικά σας και μία σακούλα τροφίμων!

Η συνταγή της γιαγιάς Ευθυμίας: Αφράτη τυρόπιτα με 4 φθηνά υλικά!

Αυτή είναι μια κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά! Με λίγα και φθηνά υλικά!

Μια συνταγή για μια απλή, πανεύκολη αλλά πεντανόστιμη τυρόπιτα. Μια τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά έτοιμη σε 30-35 λεπτά για να την απολαύσετε ζεστή και λαχταριστή στο πιάτο σας.

Υλικά συνταγής

5 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο [2 +2 για άλειμμα]
380 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη *
3 αυγά χτυπημένα [2+1 για άλειμμα]

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25 Χ 35 εκ. περίπου.
Σε μπολ βάζουμε τη φέτα, τις 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημένα, [προαιρετικά προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο ή δυόσμο] και ανακατεύουμε καλά.

 Κλασσική τυρόπιτα έτοιμη σε 10 λεπτά

Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας τσαλακωμένα ή σουρωμένα στον πάτο του ταψιού σε μία στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, με τρόπο ώστε οι άκρες να προεξέχουν από το ταψί. Το βουτυρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε από πάνω [και στρώνουμε ισομερώς] το μείγμα της φέτας και το καλύπτουμε με τα φύλλα που προεξέχουν.
Κομματιάζουμε με τα τα χέρια το ένα από τα δύο υπόλοιπα φύλλα, τα σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα, τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και σκεπάζουμε με το 1 υπόλοιπο φύλλο.
Με κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε κομμάτια στο επάνω φύλλο.

Χτυπάμε και το τρίτο αυγό με 1 κ.σ. νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να έχουμε ένα τραγανό φύλλο και σερβίρουμε ζεστή τη πίτα μας.
* Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ανθότυρο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά