Φοβερό! Φτιάχνει μάσκα προσώπου με καφέ και… δε θα πιστεύετε το αποτέλεσμα!


Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή, προκειμένου να διατηρήσετε μια εκπληκτική επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας μια μάσκα προσώπου… από καφέ!Ο καφές είναι μια συνήθεια πολ…

...λλών ανθρώπων, καθώς καταλανώνεται από την αρχή κιόλας της ημέρας, προκειμένου να «ξυπνήσουν». Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι μπορεί να κάνει καλό και στο δέρμα σας, φτιάχνοντας μια απλή μάσκα προσώπου; Ο καφές, εκτός από τις ουκ ολίγες εξαιρετικές του ιδιότητες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν...

Το Athensmagazine.gr σας προσφέρει μια πολύ απλή και εύκολη συνταγή, προκειμένου να διατηρήσετε μια εκπληκτική επιδερμίδα, χρησιμοποιώντας μια μάσκα προσώπου… από καφέ!

Ο καφές είναι μια συνήθεια πολλών ανθρώπων, καθώς καταλανώνεται από την αρχή κιόλας της ημέρας, προκειμένου να «ξυπνήσουν». Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι μπορεί να κάνει καλό και στο δέρμα σας, φτιάχνοντας μια απλή μάσκα προσώπου;

Ο καφές, εκτός από τις ουκ ολίγες εξαιρετικές του ιδιότητες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι και στην κυπουρική, είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές συστατικό στη βιομηχανία καλλυντικών. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που τον έχουν ως κύριο συστατικό, όπως κρέμες προσώπου, λοσιόν, απολεπιστικά, σαπούνια και πολλά άλλα.

Μάσκα προσώπου καφές

Έτσι, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μάσκα προσώπου και να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από αυτόν. Ναι, η μάσκα προσώπου με καφέ μπορεί να είναι αποτελεσματική με το δέρμα σας και το καλύτερο είναι ότι δεν το επιβαρύνει με επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Υλικά
1 κουταλιά στιγμιαίου καφέ

1/2 ή 1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα

Εκτέλεση

– Ανακατέψτε τα υλικά, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια πάστα
– Εφαρμόστε τη σε καθαρό πρόσωπο, κάνοντας απαλό μασάζ και αφήστε τη να στεγνώσει για 15-20 λεπτά
– Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό, ενώ κάνετε κυκλικές κινήσεις απαλά για 1-2 λεπτά, ώστε να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος
– Επαναλάβετε τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα
– Το μείγμα καφέ και γάλακτος θα αφήσει το δέρμα σας καθαρό από τα νεκρά κύτταρα και απαλό. Θα καταπραΰνει επίσης την ερυθρότητα του δέρματός σας και θα μειώσει τις φλεγμονές του.

Ξυπόλητη τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή

To Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα! Μετά την τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας και τρία τυριά σήμερα σας έχουμε την ξυπόλητη τυρόπιτα! Πάμε να την δούμε αναλυτικά…

Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί

Ξυπόλητη τυρόπιτα συνταγή

Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
– Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
– Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
– Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
– Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
– Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το ψήσιμο της τυρόπιτάς μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
– Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.

Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτά μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.

Κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια!

Μετά τα αφράτα και εύκολα τυροπιτάκια, βρήκαμε μια συνταγή λίγο διαφορετική για… κλασικά και αγαπημένα τυροπιτάκια.

Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τις μαμάδες που θέλουν να προσφέρουν στα παιδιά τους είτε για πρωινό στο σχολείο είτε για απογευματινό ένα τυροπιτένιο σνακ.

Πάμε να δούμε την συνταγή:

Υλικά (για δύο ταψιά τυροπιτάκια)

1 γιαούρτι

1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι (από το γιαούρτι) με νερό και γάλα σε ίδιες ποσότητες (μισό+μισό)

1 φαρινάπ

1 φακελάκι μαγιά ξερή

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 τυρί φέτα

3 αυγά

1 ασπράδι

λίγο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

1 κρόκο αυγού

μία κουταλιά της σούπας γάλα

συνταγή για τυροπιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ αδειάζεις το αλεύρι, προσθέτεις και το αλάτι και τα ανακατεύεις να ενωθούν. Εν τω μεταξύ ζεσταίνεις ελαφρά το νερό με το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίχνεις μέσα το φακελάκι μαγιάς και ανακατεύεις καλά για να διαλυθεί καλά η μαγιά. Στη συνέχεια και αφού πρώτα έχεις κάνει ένα λάκκο στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι ρίχνεις μέσα το γάλα+νερό+μαγιά όπως και το κεσεδάκι με το λάδι και το γιαούρτι. Τα ζυμώνεις όλα μαζί για να ενωθούν τα υλικά. Αφήνεις στην άκρη τη ζύμη και σ’ ένα μπολ χτυπάς τα αυγά+ασπράδι, βάζεις πιπεράκι και τρίβεις τη φέτα. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Στη συνέχεια παίρνεις τη ζύμη και κόβεις μικρά μπαλάκια. Καθένα απ’ αυτά τ’ ανοίγεις με πλάστη και μ’ ένα ποτήρι ή φλιντζάνι κόβεις τη ζύμη και τη γεμίζεις κάθε ζυμαράκι με τη γέμιση. Προτεινόμενο σχέδιο το κλασικό φεγγαράκι πατημένο στην άκρη με μικρό πιρούνι. Τα τοποθετείς σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλοίφεις με το μείγμα από γάλα και κρόκο αυγού και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα να ροδοκοκκινήσουν.

Πανεύκολα τυροπιτάκια στη στιγμή, χωρίς πλάστη!

Τα τυροπιτάκια είναι ένα λατρεμένο σνακ μικρών και μεγάλων, τι γίνεται όμως όταν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος; Αυτή η συνταγή θα σου λύσει τα χέρια!

Αν πάλι θες να εντυπωσιάσεις σε κάποιο τραπέζι που έχεις προγραμματίσει με κάτι πιο ιδιαίτερο σου έχουμε την ιδανική “ιδίαιτερη” τυρόπιτα με σύκο!

Το Athensmagazine. gr θέλει να σου κάνει τη ζωή λίγο πιο εύκολη γι’αυτό έψαξε και βρήκε για σένα την πιο εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια που δεν θα χρειαστείς καν πλάστη!

Συστατικά:

700 γρ αλεύρι
150 ml νερό
150 ml γάλα
1 ξηρή μαγιά
2 αυγά
70 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα

Οδηγίες

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγουμε σε μακρόστενα φύλλα με τα χέρια.
Τοποθετούμε σπασμένη Φέτα στην μέση και δίνουμε στενόμακρο σχήμα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και με την βοήθεια ενός ψαλιδιού κόβουμε μύτες.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά