Aπολαυστικό burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι! (Video)


Πώς να φτιάξετε μόνοι σας burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ξεκίνησε τη διαδικασία. Επίσης, όταν δείτε το μυστι…

...κό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται! Υλικά: 1.2 κιλά σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο 30 γρ. καστανή ζάχαρη 8 γρ. καπνιστή πάπρικα 15 γρ. αλάτι 1 γρ. μπούκοβο 30 γρ. ελαιόλαδο 200 – 250 γρ. μπέικον (πολύ ψιλοκομμένες) 5 κ.σ. αγγουράκια...

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και ξεκίνησε τη διαδικασία. Επίσης, όταν δείτε το μυστικό που κάνουν οι Ιάπωνες στα μπιφτέκια θα πάθετε πλάκα. Δεν πάει το μυαλό σας πού βρίσκεται!

Υλικά:

  • 1.2 κιλά σπαλομπριζόλα χωρίς κόκκαλο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 8 γρ. καπνιστή πάπρικα
  • 15 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 – 250 γρ. μπέικον (πολύ ψιλοκομμένες)
  • 5 κ.σ. αγγουράκια τουρσί (ψιλοκομμένα)
  • 240 γρ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 80 γρ. κέτσαπ
  • 6 ψωμάκια burger μπριός

Για τη σαλάτα Coleslaw:

  • 400 γρ. λάχανο λευκό (ψιλοκομμένο)
  • 80 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μαγιονέζα light
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού
  • 120 γρ. καρότα (τριμμένα)
  • 1 – 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο χωρίς χοντρά κοτσάνια)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει! Ακολουθήστε την συνταγή και θα ξετρελαθείτε!

undefined

Φτιάξτε τα καλύτερα και πιο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με την πατρακάτω συνταγή. Ξεχάστε όσα ξέρατε και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

Ακόμα μια τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη, είναι αυτή εδώ. Δοκιμάστε όποια προτιμάτε!

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια:

700 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
1 αβγό
1/4 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
170 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1 συσκευασία για καφέ σάλτσα
1 κ.γ. Κέτσαπ (προαιρετικά)
1 κ. γ. Μουστάρδα Ντιζόν (προαιρετικά)
2 κ.σ. νισεστέ

Τα καλύτερα μοσχαρίσια μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει! Ακολουθήστε την συνταγή και θα ξετρελαθείτε!

Εκτέλεση

1.Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και φτιάξτε μικρά μπιφτεκάκια με πάχος 2 εκατοστά.

2. Βάλτε μια στρώση κρεμμύδια και μανιτάρια στον αργό μάγειρα.

3. Μπορείτε να βάλετε τα ωμά μπιφτέκια κατευθείαν μέσα στον αργό μάγειρα, αλλά σας προτείνουμε να τα ροδίσετε λίγο σε ένα τηγάνι για γεύση.

4. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νισεστέ ρίξτε από πάνω το κρέας και τα λαχανικά. Μαγειρέψτε τα σε χαμηλή φωτιά για 5 ώρες.

5. Βγάλτε τα μπιφτέκια. Γυρίστε το στο δυνατό, ρίξτε το νισεστέ και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει.

6. Προσθέστε μέσα τα μπιφτέκια και καλύψτε τα με την σάλτσα πριν σερβίρετε.

Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας και αρακά και να το απολαύσετε μπροστά στην τηλεόραση!

Λαχταριστά μπιφτέκια γαλοπούλας!

Σε όλους μας αρέσει ένα καλοψημένο μπιφτέκι. Μερικές φορές όμως, θέλουμε να περικόψουμε τα κορεσμένα λίπη ή απλώς θέλουμε κάτι γευστικά διαφορετικό. Αν δεν είσαι και πολύ φαν της γαλοπούλας αλλά θες να μαγειρέψεις κάτι γρήγορο και νόστιμο το Athensmagazine.gr έχει για σένα την συνταγή για τέλεια μπιφτέκια χωρίς ψωμί με 5 υλικά!

Αυτό όμως δε σημαίνει πως χρειάζεται να συμβιβαστούμε στο θέμα της απόλαυσης! Σε περιπτώσεις λοιπόν τέτοιες, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα εύκολα, ζουμερά μπιφτέκια γαλοπούλας!

  • 500 γραμμάρια κιμά γαλοπούλας
  • 1 κούπα τριμμένο κολοκύθι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κούπα φρέσκια ψίχα ψωμιού
  • ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά του γλυκού μπαχαρικά για κοτόπουλο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  1. Σε μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά, το κολοκύθι, το κρεμμύδι, τη ψίχα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι και ανακατέψτε με ένα πιρούνι καλά.
  2. Ζυμώστε τον κιμά και φτιάξτε 4-6 μπιφτέκια πλατιά.
  3. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, και ψήστε τα μπιφτέκια για 5-6 λεπτά από την κάθε μεριά, μέχρι να γίνουν και το κρέας στο κέντρο να μην είναι πια ροζ.
  4. Μην τα παραψήσετε γιατί θα γίνουν στεγνά.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά