Έβαλε ζαχαρούχο γάλα μέσα στο ρυζόγαλο. Το αποτέλεσμα; Θεϊκό!


Μετά την παραδοσιακή συνταγή με το ρυζόγαλο της γιαγιάς, ανακαλύψαμε μια πιο μοντέρνα συνταγή για ρυζόγαλο με ζαχαρούχο γάλα.
Πρόκειται για ένα λαχταριστό και αρωματικό ρυζόγαλο. Πάμε να δούμε την συ…


Μετά την παραδοσιακή συνταγή με το ρυζόγαλο της γιαγιάς, ανακαλύψαμε μια πιο μοντέρνα συνταγή για ρυζόγαλο με ζαχαρούχο γάλα.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό και αρωματικό ρυζόγαλο. Πάμε να δούμε την συνταγή:

Υλικά

4 άτομα
3/4 ποτηριού ρύζι γλασέ
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
200 ml νερό
4 κοφτές κουταλιές σούπας corn flour διαλυμένες σε λίγο κρύο νερό
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση

Bάζουμε το ρύζι μαζί με νερό σε μέτρια φωτιά να ψηθεί.

Στραγγίζουμε και προσθέτουμε το γάλα, το νερό και το corn flour.

Ξαναβάζουμε τη κατσαρόλα μας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια.

Βάζουμε το ρυζόγαλο μας σε μικρά μπολ και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο γάλα χωρίς ψήσιμο!

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με maltesers και ζαχαρούχο γάλα, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας χωρίς ψήσιμο. Μετά το αφράτο κέικ με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά, βρήκαμε την τέλεια συνταγή!

Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ:
125 γρ. βούτυρο + extra για άλειμμα του ταψιού
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, σε μικρά κομματάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 γρ.]
300 γρ. σοκολατάκια maltesers
Για το σοκολατένιο γλάσο:

2 φύλλα ζελατίνης
100 ml κρέμα γάλακτος [παχύρευστη με πολλά λιπαρά τύπου MEGGLE]
150 γρ. ζάχαρη
120 ml νερό
20 γρ. κακάο σκόνη
20 γρ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη

Σοκολατένιο Γλύκισμα Και Ζαχαρούχο Γάλα

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ: Λιώνετε, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί, το βούτυρο μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Προσθέτετε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ περίπου, να μισο-κρυώσει.

Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.

Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε τα maltesers και ανακατεύετε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια, με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για το γλάσο: 20 λ περίπου πριν βγάλετε το γλυκό σας από το ψυγείο φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνη και την αφήνετε για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το κακάο και το ρόφημα σοκολάτας, πασπαλιστά σαν να “ψιχαλίζει” με ένα σουρωτήρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Στύβετε τη ζελατίνη τη προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει/διαλυθεί και ενσωματωθεί. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο το ξεφορμάρετε και βγάζετε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος σε πιατέλα και το περιχύνετε με το γλάσο. Αφήνετε το γλάσο να “σφίξει” για 1 περίπου ώρα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά