Υγιεινή χορτόπιτα με σπανάκι, σέσκουλα και άγρια χόρτα! (Video)


Υγιεινή χορτόπιτα με σπανάκι, σέσκουλα και άγρια χόρτα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μία λαχταριστή συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι!
Υλικά:

1 πακέτο χωριά…

...τικο φύλλο ολικής 1 κιλό σπανάκι 500 γρ. σέσκουλα 500 γρ. άγρια χόρτα 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 3 μεσαία πράσα (κομμένα σε ροδέλες) 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 4 κ.σ. βρώμη, ρύζι ή γλυκό τραχανά 2 κούπες φέτα 1...

Υγιεινή χορτόπιτα με σπανάκι, σέσκουλα και άγρια χόρτα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει δείξει και μία λαχταριστή συνταγή για burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι!

Υλικά:

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ολικής
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 500 γρ. σέσκουλα
  • 500 γρ. άγρια χόρτα
  • 2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 3 μεσαία πράσα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 κ.σ. βρώμη, ρύζι ή γλυκό τραχανά
  • 2 κούπες φέτα
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 10 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα)
  • 1 + 1/2 κούπα ελαιόλαδο (1 για το φύλλο & 1/2 για τη γέμιση)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 2 αυγά & 2 ασπράδια

Εκτέλεση:

Κρεμμυδόπιτα με μπέικον και χωριάτικο φύλλο ολικής! (video)

undefined

Κρεμμυδόπιτα με μπέικον και χωριάτικο φύλλο ολικής έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος, μία τέλεια ιδέα για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό! Eπίσης, μας έχει δείξει και ένα εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα του δάσους!

Υλικά:

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο ολικής
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 – 200 γρ. μπέικον
  • 5 – 6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 5 μεσαία ξερά κόκκινα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 μεγάλα πράσα (ψιλοκομμένο)
  • 3 γρ. κουρκουμά
  • 300 γρ. φέτα
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 αυγά + 1 κρόκο
  • 240 γρ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)

Εκτέλεση:

Είσαι vegetarian; Αυτή η συνταγή θα σε καταπλήξει! (Video)

undefined

Για τους vegeterian τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε μια εναλλακτική συνταγή! Επίσης, η Μαρία Εκμεκτσίογλου είχε μαγείρεψε μια πεντανόστιμη χωριάτικη μακαρονάδα.

Ο σεφ ετοίμασε χορτοφαγικό ραγού με ζυμαρικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικό κοράλι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2 μεσαία καρότα (σε μικρούς κύβους)
  • 2 πιπεριές Φλώρινης (σε μικρούς κύβους)
  • 1 πράσινη πιπεριά (σε μικρούς κύβους)
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (σε μικρούς κύβους)
  • 15 γρ. πελτέ τομάτας
  • 240 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 480 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 5 γρ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 40 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Τέλεια πατατοσαλάτα σε μόλις 20 λεπτά!

undefined

Η πατατοσαλάτα, όπως όλες οι σαλάτες, είναι εύκολο να φτιαχτεί όμως το πιο χρονοβόρο κομμάτι της προετοιμασίας της είναι το βράσιμο της πατάτας, που χρειάζεται τουλάχιστον 40 λεπτά. Επίσης μια λαχταριστή συνταγή είναι τα ψητά μανιτάρια με σκόρδο και φρέσκα βότανα!

Κι όμως, υπάρχει και πιο γρήγορος τρόπος…

Πώς; Αντί να βράσετε τις πατάτες ολόκληρες, πρώτα τις καθαρίζετε και μετά τις κόβετε σε ροδέλες. Οι ροδέλες δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτές γιατί θα λιώσουν, αλλά ούτε και πολύ χοντρές γιατί θα αργήσουν να βράσουν. Στη συνέχεια, τις πλένετε και τις βράζετε σε νερό που ήδη έχετε βράσει. Σε 20 λεπτά οι πατάτες θα είναι έτοιμες. Όσο βράζουν εσείς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζετε 2 αβγά, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και φτιάχνετε ένα μίγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκια ρίγανη και αλάτι. Μόλις οι πατάτες βράσουν, τις σουρώνετε προσεκτικά για να μη λιώσουν και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το μίγμα με ελαιόλαδο και μαϊντανό και το περιχύνετε στο μπολ με τις πατάτες όπου έχετε ρίξει και τα βραστά αβγά κομμένα στα 4.

Και η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ!

Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα! (Video)

undefined

Κέικ βρώμης με μήλο και κανέλα έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής! Ακόμη μία λαχταριστή συνταγή για αφράτο κέικ είναι όταν το συνδυάσεις με ζαχαρούχο γάλα χωρίς βούτυρο!

Υλικά:

  • 200γρ.βρώμη
  • 135 γρ. καστανή ζάχαρη ή 200 γραμμάρια μέλι
  • 15 γραμμάρια baking powder
  • 5 γρ. κανέλα
  • 100 γρ. καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αυγά και 2 ασπράδια
  • 30 γρ. γιαούρτι
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία μήλα

Για το crumble:

  • 60 γρ. βρώμη
  • 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας corn flour
  • 1 κ. γλ κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά