Μας αρέσουν πολύ οι μπριζόλες και κακά τα ψέματα συνηθίζουμε όταν δεν τις κάνουμε στα κάρβουνα να τις κάνουμε στο τηγάνι. Όμως πλέον θα τις φτιάχνουμε μόνο στην κατσαρόλα αφού έτσι είναι και λίγο πιο υγιεινές και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις τηγανιτές. Και η γεύση όμως…άπαιχτη!Υλικά ΕκτέλεσηΣε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να…
Μας αρέσουν πολύ οι μπριζόλες και κακά τα ψέματα συνηθίζουμε όταν δεν τις κάνουμε στα κάρβουνα να τις κάνουμε στο τηγάνι. Όμως πλέον θα τις φτιάχνουμε μόνο στην κατσαρόλα αφού έτσι είναι και λίγο πιο υγιεινές και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις τηγανιτές. Και η γεύση όμως…άπαιχτη!
Χοιρινές μπριζόλες στην κατσαρόλα
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 τσιμπιά ρίγανη
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 ποτήρι του νερού νερό
Εκτέλεση
Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Πλένουμε καλά το κρέας και το μαρινάρουμε με αλατι και πιπέρι από όλες τις πλευρές. Το σοτάρουμε στην κατσαρόλα, γυρίζοντας το συχνά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και δύο κόκκους μπαχάρι. Βάζουμε το ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις τελειώσει το νερό και μείνει με το λαδάκι του προσθέτουμε την ρίγανη και τον χυμό λεμόνι και είναι έτοιμο.
Διαβάστε επίσης
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου, από daddy-cool.gr.
Δείτε και αυτά