Πασταχιούτα: Αυτή είναι η μακαρονάδα γάμου της Ρόδου – Πως να την φτιάξεις


    Αν υπάρχει ένα πιάτο που ενώνει γεύσεις, παραδόσεις και ανθρώπους γύρω από το ίδιο τραπέζι, αυτή είναι η μακαρονάδα του γάμου της Ρόδου. Ένα πιάτο με βαθιές ρίζες στην τοπική κουλτούρα, που δεν λείπει ποτέ από τις πιο χαρμόσυνες στιγμές των νησιωτών. Πλούσια, αρωματική και απόλυτα συμβολική, η μακαρονάδα αυτή δεν είναι απλώς φαγητό – είναι τελετουργία. Δείτε επίσης: Η γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς …


    Αν υπάρχει ένα πιάτο που ενώνει γεύσεις, παραδόσεις και ανθρώπους γύρω από το ίδιο τραπέζι, αυτή είναι η μακαρονάδα του γάμου της Ρόδου. Ένα πιάτο με βαθιές ρίζες στην τοπική κουλτούρα, που δεν λείπει ποτέ από τις πιο χαρμόσυνες στιγμές των νησιωτών.

    Πλούσια, αρωματική και απόλυτα συμβολική, η μακαρονάδα αυτή δεν είναι απλώς φαγητό – είναι τελετουργία.

    Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μακαρονάδα

    • 1.200 gr κιμά (1 φορά περασμένο στην μηχανή αλέσεως)
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 σκελ. σκόρδο
    • 1 κούπα χυμό ντομάτας
    • 2 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.σ. κύμινο
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 4 κόκκους μπαχάρι
    • 2 γαρύφαλλα
    • Αλάτι Πιπέρι
    • 2 φλ.ζεστό νερό
    • Μακαρόνια για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση συνταγής

    Δείτε επίσης: Η γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς με κατεψυγμένες γαρίδες – Πώς να την φτιάξετε σε 20 λεπτά

    1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
    2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
    3. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
    4. Προσθέτουμε κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
    5. Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40 λεπτά. Σχεδόν μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα.
    6. Τέλος προσθέτουμε το νερό, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια και βράζουμε για 15λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα Πασταχιούτα.
    7. Σερβίρουμε με ζυμαρικά επιλογής.

    Πηγή: Argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά