Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο


    Αφράτα μπιφτέκια από ανάμεικτο κιμά, συνδυασμένα με στραγγιστό γιαούρτι, συνοδευόμενα από λαχταριστές λεμονάτες πατάτες φούρνου. Μια ιδανική συνταγή για να απολαύσει όλη η οικογένεια στο Κυριακάτικο τραπέζι – και όχι μόνο!Ένα διαχρονικό, αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο, εμπλουτισμένο με τα πολύτιμα μυστικά του Δημήτρη Μιχαηλίδη για αφράτα και απολαυστικά μπιφτέκια. Η ιδανική επιλογή για να ευχαριστήσε…


    Αφράτα μπιφτέκια από ανάμεικτο κιμά, συνδυασμένα με στραγγιστό γιαούρτι, συνοδευόμενα από λαχταριστές λεμονάτες πατάτες φούρνου. Μια ιδανική συνταγή για να απολαύσει όλη η οικογένεια στο Κυριακάτικο τραπέζι – και όχι μόνο!

    Ένα διαχρονικό, αγαπημένο μαμαδίστικο πιάτο, εμπλουτισμένο με τα πολύτιμα μυστικά του Δημήτρη Μιχαηλίδη για αφράτα και απολαυστικά μπιφτέκια. Η ιδανική επιλογή για να ευχαριστήσετε όλη την οικογένεια με ένα κλασικό γεύμα γεμάτο γεύση και παράδοση. Ωστόσο, αν θέλετε μια γλυκιά συνταγή, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε καριόκες με γκρανόλα.

    Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Υλικά και εκτέλεση

    Υλικά

    • Πατάτες 1.300 γραμμάρια κομμένες κυδωνάτες
    • Αλάτι – Κατά βούληση
    • Πιπέρι – Κατά βούληση
    • Ελαιόλαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
    • Μουστάρδα 1 κουταλιά της σούπας
    • Λεμονι (Χυμός από 1)
    • Νερό 230 ml

    Για τα μπιφτέκια

    • Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
    • Κιμάς χοιρινός 500 γραμμάρια
    • Κρεμμύδι (1) περασμένο στο multi
    • Σκόρδο – 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
    • Αλάτι – Κατά βούληση
    • Πιπέρι – Κατά βούληση
    • Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
    • Αυγά (1)
    • Μαϊντανός 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
    • Ωωμί 150 γραμμάρια τριμμένο
    • Ελαιόλαδο 80 ml
    • Γιαούρτι στραγγιστό 100 γραμμάρια 2%

    Διατροφική αξία για μία μερίδα

    • Θερμίδες: 900 kcal
    • Πρωτεΐνη: 45 γραμμάρια
    • Λιπαρά: 60 γραμμάρια
    • Υδατάνθρακες: 70 γραμμάρια

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τις πατάτες σε μια γάστρα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Βάζουμε στις άκρες το νερό, σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 40′-45′.

    Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια, τα βάζουμε πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε χωρίς καπάκι σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 για περίπου 45′. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και απολαμβάνουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά