Τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά! Αν νομίζετε πως θέλει πολύ κόπο για να τα φτιάξετε, χρειάζεται απλώς να ρίξετε μια ματιά στην συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, με μία μικρή παραλλαγή, καθώς προσθέτει γιαούρτι!Δείτε επίσης: Πασταχιούτα: Αυτή είναι η μακαρονάδα γάμου της Ρόδου – Πως να την φτιάξειςΠηγή: argiro.gr
Τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά! Αν νομίζετε πως θέλει πολύ κόπο για να τα φτιάξετε, χρειάζεται απλώς να ρίξετε μια ματιά στην συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη, με μία μικρή παραλλαγή, καθώς προσθέτει γιαούρτι!
Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για γιουβαρλάκια
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
- 500 gr κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. ρύζι
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1½ lt ζωμός
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
Δείτε επίσης: Πασταχιούτα: Αυτή είναι η μακαρονάδα γάμου της Ρόδου – Πως να την φτιάξεις
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το μίγμα του κιμά σε μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα σε μέτρια φωτιά, να ψηθεί 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο αλεύρι και στο βούτυρο, το ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Ξαναβάζουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση (σε μέτρια φωτιά) η σάλτσα.
- Πλάθουμε μικρά – μικρά, τα ρίχνουμε στη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε καρότο στη σάλτσα και ρίχνουμε κοτσάνια μαϊντανού και άνηθου δεμένα, για άρωμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αφού βράσουν, χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγη σάλτσα να ζεσταθούν τα αυγά σιγά σιγά.
- Αποσύρουμε το φαγητό να κοπεί ο βρασμός και τα περιχύνουμε με το αυγολέμονο.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Πηγή: argiro.gr