Ιδανική για την Πρωτομαγιά: Τούρτα παγωτό βανίλια με σορμπέ λεμόνι


    Η Πρωτομαγιά είναι μία καλή αφορμή για να φάμε το πρώτο μας παγωτό για την νέα χρονιά. Μπαίνει ο Μάης και μαζί του μπαίνουμε σε summer mode. Έτσι μετά τα κρεατικά στο τραπέζι της Πρωτομαγιάς, μία τούρτα παγωτό θα γλυκάνει και παράλληλα θα δροσίσει τους καλεσμένους σας. Με γεύση βανίλια και σπιτικό σορμπέ λεμόνι, από την Λένα Χριστοπούλου και το daddy-cool.gr.


    Η Πρωτομαγιά είναι μία καλή αφορμή για να φάμε το πρώτο μας παγωτό για την νέα χρονιά. Μπαίνει ο Μάης και μαζί του μπαίνουμε σε summer mode. Έτσι μετά τα κρεατικά στο τραπέζι της Πρωτομαγιάς, μία τούρτα παγωτό θα γλυκάνει και παράλληλα θα δροσίσει τους καλεσμένους σας. Με γεύση βανίλια και σπιτικό σορμπέ λεμόνι, από την Λένα Χριστοπούλου και το daddy-cool.gr.

    Τούρτα παγωτό βανίλια με σορμπέ λεμόνι


    Τούρτα παγωτό βανίλια με σορμπέ λεμόνι

    • 300 γραμμάρια μπισκότα λεμονιού γεμιστά
    • 90 γραμμάρια λιωμένο (κρύο) βούτυρο

    Για τη διακόσμηση

    • 1 – 2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 5-10 βατόμουρα

    Για το παγωτό βανίλια

    • 1 συσκευασία μόρφατ
    • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
    • 1 συσκευασία μικρή γάλα εβαπορέ
    • 1 βανίλια

    Για την επικάλυψη

    • 1 συσκευασία σαντιγί

    Για το σορμπέ λεμόνι

    • 300 ml νερό
    • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
    • 90 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
    • 250 ml χυμός λεμονιού
    • 20 γραμμάρια παστεριωμένα ασπράδια


    Τούρτα παγωτό βανίλια με σορμπέ λεμόνι

    Αρχικά φτιάχνουμε το παγωτό βανίλια. Βάζουμε στο μίξερ το μόρφατ και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος βάζουμε τη βανίλια, χτυπάμε και πάλι και βάζουμε το μείγμα στην άκρη.

    Για να φτιάξουμε το σορμπέ βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 1 λεπτό, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Μόλις βράσει το σιρόπι το αδειάζουμε σε μία κανάτα ή ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, είτε στο ψυγείο είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αφού κρυώσει το σιρόπι, χτυπάμε το παστεριωμένο ασπράδι στο μίξερ για να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε λιγάκι και το ρίχνουμε στη παγωτομηχανή να αφρατέψει και να παγώσει.

    Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε σε ταπεράκι και ανά 45 λεπτά το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Για τρεις φορές περίπου. Είναι έτοιμο για χρήση.

    Αλέθουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τσέρκι 22 εκατοστών στρώνουμε το μισό μείγμα μπισκότου. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λεμόνια και κάθε φέτα λεμονιού στην μέση και τοποθετούμε περιμετρικά γύρω γύρω στο χείλος της φόρμας.

    Κάνουμε μια στρώση το σορμπέ λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το υπόλοιπο μπισκότο. Από πάνω τοποθετούμε το παγωτό βανίλια. Τέλος διακοσμούμε με την σαντιγί και τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη. Διακοσμούμε την τούρτα μας με βατόμουρα ή ό,τι άλλο θέλουμε.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά