Με την Μεγάλη Εβδομάδα να πλησιάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι που δεν πρέπει να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι. Δείτε παρακάτω πώς θα τα φτιάξετε:Για τα Πασχαλινά κουλουράκιαΓια το διάλυμαΔιαβάστε επίσης: Σταφιδόψωμο για το Πάσχα: Τα δύο tips για να βγουν αφράτα και βουτυρένια
Με την Μεγάλη Εβδομάδα να πλησιάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι που δεν πρέπει να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι. Δείτε παρακάτω πώς θα τα φτιάξετε:
Πώς θα φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι
Υλικά
Για τα Πασχαλινά κουλουράκια
- 500 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. ζάχαρη
- 3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
- 2 βανίλιες
- 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
- 1 πρέζα/ες αλάτι
- 4 αυγά
- 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- 1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
Για το διάλυμα
- 2 κρόκους αυγού
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
Διαβάστε επίσης: Σταφιδόψωμο για το Πάσχα: Τα δύο tips για να βγουν αφράτα και βουτυρένια
Εκτέλεση
- Για να γίνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.
- Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν παουντερ σε ένα μπολ.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα για 1’ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
- Σταδιακά χτυπώντας το βούτυρο ρίχνουμε λίγη λίγη την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μίγμα να τα πίνει.
- Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.
- Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
- Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
- Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη βουτυράτη και εύπλαστη.
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
- Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
- Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.