Πασχαλινά κουλουράκια της Αργυρώς – Το μυστικό για να γίνουν τραγανά χωρίς να καούν


    Με την Μεγάλη Εβδομάδα να πλησιάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι που δεν πρέπει να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι. Δείτε παρακάτω πώς θα τα φτιάξετε:Για τα Πασχαλινά κουλουράκιαΓια το διάλυμαΔιαβάστε επίσης: Σταφιδόψωμο για το Πάσχα: Τα δύο tips για να βγουν αφράτα και βουτυρένια


    Με την Μεγάλη Εβδομάδα να πλησιάζει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι που δεν πρέπει να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι. Δείτε παρακάτω πώς θα τα φτιάξετε:

    Πώς θα φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

    Υλικά

    Για τα Πασχαλινά κουλουράκια

    • 500 γρ. βούτυρο
    • 500 γρ. ζάχαρη
    • 3 ακέρωτα πορτοκάλια (ξύσμα)
    • 2 βανίλιες
    • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
    • 1 πρέζα/ες αλάτι
    • 4 αυγά
    • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
    • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
    • 1350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)

    Για το διάλυμα

    • 2 κρόκους αυγού
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • 4 κ.σ. νερό

    Διαβάστε επίσης: Σταφιδόψωμο για το Πάσχα: Τα δύο tips για να βγουν αφράτα και βουτυρένια

    Εκτέλεση

    • Για να γίνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.
    • Κοσκινίζουμε αλεύρι και μπέικιν παουντερ σε ένα μπολ.
    • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα για 1’ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
    • Σταδιακά χτυπώντας το βούτυρο ρίχνουμε λίγη λίγη την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη.
    • Τα χτυπάμε για 6-7 λεπτά με το εξάρτημα ανάδευσης μέχρι να λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο και να γίνουν κρέμα.
    • Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
    • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας πολύ καλά το μίγμα να τα πίνει.
    • Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.
    • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το baking.
    • Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
    • Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το πάρει όλο.
    • Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη βουτυράτη και εύπλαστη.
    • Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20 λεπτά να σταθεί.
    Ψήσιμο
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
    • Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού και χτυπάμε με ένα πιρούνι.
    • Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.
    • Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
    • Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.
    • Ψήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια για 25 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
    • Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά