Απίστευτο κέικ καφέ με γλάσο μελιού & καρύδια


    Ανακαλύψτε τη μαγεία των γεύσεων με αυτό το απίστευτο κέικ καφέ με γλάσο μελιού και καρύδια! Ένας τέλειος συνδυασμός αρωμάτων που θα γεμίσει το σπίτι σας με ζεστασιά και θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση. Η πλούσια γεύση του καφέ δένει αρμονικά με τη γλύκα του μελιού και την τραγανή υφή των καρυδιών, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Είτε για ένα απογευματινό κέρασμα είτε για …


    Ανακαλύψτε τη μαγεία των γεύσεων με αυτό το απίστευτο κέικ καφέ με γλάσο μελιού και καρύδια! Ένας τέλειος συνδυασμός αρωμάτων που θα γεμίσει το σπίτι σας με ζεστασιά και θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση.

    Η πλούσια γεύση του καφέ δένει αρμονικά με τη γλύκα του μελιού και την τραγανή υφή των καρυδιών, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Είτε για ένα απογευματινό κέρασμα είτε για ένα ξεχωριστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει!

    Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ

    • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 3 αυγά μεγάλου μεγέθους (165 γρ.)
    • 175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
    • 30ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα
    • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

    Για το γλάσο μελιού

    • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
    • 30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
    • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 30ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα

    Για την διακόσμηση

    • 10 γρ. καρύδια

    Εκτέλεση

    Ανακαλύψτε τη μαγεία των γεύσεων με αυτό το απίστευτο κέικ καφέ με γλάσο μελιού και καρύδια! Ένας τέλειος συνδυασμός αρωμάτων που θα γεμίσει το σπίτι σας με ζεστασιά και θα εντυπωσιάσει σε κάθε περίσταση.

    Η πλούσια γεύση του καφέ δένει αρμονικά με τη γλύκα του μελιού και την τραγανή υφή των καρυδιών, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας. Είτε για ένα απογευματινό κέρασμα είτε για ένα ξεχωριστό επιδόρπιο, αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει!

    Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ

    • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 3 αυγά μεγάλου μεγέθους (165 γρ.)
    • 175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
    • 30ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα
    • 75 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

    Για το γλάσο μελιού

    • 40 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
    • 30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
    • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 30ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα

    Για την διακόσμηση

    • 10 γρ. καρύδια

    Εκτέλεση

    Δείτε επίσης: Το πιο σοκολατένιο γλυκό του 15λεπτου από τον Τσούλη – Με 3 μόνο υλικά

    1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 °C, στον αέρα. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 18 εκ.
    2. Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τον καφέ. Χτυπήστε με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Κατόπιν ρίξτε τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης . Μοιράστε το μείγμα του κέικ στα ταψιά που ετοιμάσατε και ψήστε για 30΄-35΄ στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τα να σταθούν για 5΄, ξεφορμάρετε και τοποθετήστε τα πάνω σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.
    3. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το μέλι, βάλτε τη σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μείγμα να λιώσει. Στο μεταξύ ρίξτε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και κατόπιν προσθέστε το λιωμένο μείγμα της κατσαρόλας μαζί με τον καφέ. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη για 3΄, μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές γλάσο.
    4. Βάλτε το ένα κέικ σε μια πιατέλα. Απλώστε από πάνω το μισό γλάσο μελιού με μια σπάτουλα σιλικόνης. Καλύψτε με το δεύτερο κέικ και περιχύστε με το υπόλοιπο γλάσο μελιού. Γαρνίρετε το κέικ περιμετρικά με καρύδια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά