Νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο – Το κόλπο για να μοσχομυρίζουν για ώρες και το μυστικό για να τα πετύχεις όσο τραγανά θες


    Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορεί να γίνει και μεζεδάκι όταν μαζεύετε η παρέα, είναι τα κεφτεδάκια και μιας που είναι καλοκαίρι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία παραλλαγή με ούζο που θα τους ξετρελάνει όλους!Και αν μετά σας άνοιξε η όρεξη και για γλυκό, δοκιμάστε: Σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπτου – Με τρία υλικά στο πι και φι


    Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά που μπορεί να γίνει και μεζεδάκι όταν μαζεύετε η παρέα, είναι τα κεφτεδάκια και μιας που είναι καλοκαίρι, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μία παραλλαγή με ούζο που θα τους ξετρελάνει όλους!

    Πώς θα φτιάξετε τα νόστιμα κεφτεδάκια με ούζο της Αργυρώς

    Υλικά

    • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)
    • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
    • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    • 1 ώριμη, μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
    • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
    • 4 κ.σ. ούζο
    • 1 αυγό
    • 1 κ.σ. γεμάτη δυόσμο αποξηραμένο
    • 5 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • Λίγο αλεύρι

    Εκτέλεση

    • Bάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο.
    • Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια.
    • Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη.
    • Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.
    • Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    • Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι.
    • Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά.
    • Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά.
    • Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
    • Πλάθουμε τους κεφτεδες (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.
    • Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι.
    • Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλεύρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε.
    • Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
    • Αφήνουμε τους κεφτεδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε.

    Και αν μετά σας άνοιξε η όρεξη και για γλυκό, δοκιμάστε: Σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπτου – Με τρία υλικά στο πι και φι

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά