Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Το ψητό φρούτο κρύβει το μυστικό της απόλαυσης


    Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στα ψητά κεράσια και στις νιφάδες καρύδας.Διαβάστε επίσης: Δροσερή «αμαρτία», έτοιμη σε χρόνο dt: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά


    Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι. Το μυστικό της επιτυχίας του κρύβεται στα ψητά κεράσια και στις νιφάδες καρύδας.

    Διαβάστε επίσης: Δροσερή «αμαρτία», έτοιμη σε χρόνο dt: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά

    Υλικά

    • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
    • 500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
    • 15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό
    • 50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας
    • 2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)
    • 200 γρ. μέλι

    Ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι: Το ψητό φρούτο κρύβει το μυστικό της απόλαυσης

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
    • Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5΄.
    • Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτουμε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνουμε για 10΄.
    • Στη συνέχεια αφαιρούμε προσωρινά το ταψί από τον φούρνο, ραντίζουμε με το αμαρέτο και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας.
    • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για άλλα 5΄.
    • Αφαιρούμε το ταψί και αφήνουμε τα κεράσια να κρυώσουν καλά.
    • Παράλληλα, σε ένα μούλτι ή μπλέντερ προσθέτουμε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιούμε σαν να φτιάχναμε χυμό.
    • Μεταφέρουμε τον χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνουμε μία βράση.
    • Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τις μαλακές ζελατίνες που έχουμε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες από το κατσαρολάκι.
    • Προσθέτουμε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
    • Προσθέτουμε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιούμε με απαλές κινήσεις.
    • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά