Το νούμερο ένα tip για να πετύχεις το κουρκούτι στον μπακαλιάρο – «Πρέπει να…»


    Τρίτη 25 Μαρτίου σήμερα και όπως συνηθίζεται, στα τραπέζια σερβίρουν μπακαλιάρο. Για να βγει νόστιμος, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει και το σωστό κουρκούτι, για το οποίο έχει την τέλεια συνταγή η Αργυρώ Μπαρμπαίγου. Έτοιμο σε 5 λεπτά.Δείτε επίσης: Η πιο τέλεια συνταγή σκορδαλιάς – Τα μυστικά για να μην μυρίζετε όλη μέραTip: Πρέπει να είναι παγωμένο όταν θα βουτήξουμε υλικά για να ντυθούν.Πηγή: argiro….


    Τρίτη 25 Μαρτίου σήμερα και όπως συνηθίζεται, στα τραπέζια σερβίρουν μπακαλιάρο. Για να βγει νόστιμος, ωστόσο, πρέπει να υπάρχει και το σωστό κουρκούτι, για το οποίο έχει την τέλεια συνταγή η Αργυρώ Μπαρμπαίγου. Έτοιμο σε 5 λεπτά.

    Το τέλειο κουρκούτι για μπακαλιάρο

    Υλικά

    • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 40 γρ. καλαμποκάλευρο
    • 40 γρ. κορν φλάουρ
    • 250 ml ανθρακούχο νερό
    • 30 ml ούζο
    • 1/2 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
    • 2 πρέζα/ες ζάχαρη

    Δείτε επίσης: Η πιο τέλεια συνταγή σκορδαλιάς – Τα μυστικά για να μην μυρίζετε όλη μέρα

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το κορν φλαουρ σε ένα μπολ.
    • Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα τα τα στερεά υλικά με ένα σύρμα.
    • Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό, το ούζο και ανακατεύουμε με σύρμα να γίνει λείο και να εξαφανιστεί το αλεύρι.
    • Το αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο.

    Tip: Πρέπει να είναι παγωμένο όταν θα βουτήξουμε υλικά για να ντυθούν.

    • Επίσης όταν είναι κρύος ο χυλός και καuτό το λάδι στο τηγάνι, τότε δεν ρουφάει λάδι και παραμένει κριτσανιστό.
    • Το υλικό που θα τηγανίσεις θα πρέπει να είναι στεγνό και να το αλευρώσεις πρώτα σε λίγο αλεύρι.
    • Τινάζεις να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βουτάς στο παγωμένο κουρκούτι.
    • Τηγανίζεις σε καuτό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα.
    • Πάντα πρέπει να στεγνώνεις το υλικό σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
    • Έτσι, δεν θα μαλακώσει μετά το τηγάνισμα και θα παραμείνει τραγανό.
    • Το κουρκούτι που περισσεύει μπορείς να το αρωματίσεις με βότανα ή ψιλοκομμένα λαχανικά και να το τηγανίσεις κουταλιά κουταλιά σε καuτό λάδι.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά