Αν ψάχνετε τι σνακ θα φτιάξετε για να τρώτε όλες τις ώρες, αλλά να διαφέρει λίγο από τα συνηθισμένα, δοκιμάστε γιαουρτόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, σε μορφή κέικ. Έτοιμη για να μπει στον φούρνο σε 15 λεπτά!Δείτε επίσης: Σταβλίσια μπριζόλα: Τα μυστικά για να βγει μαλακή στο εσωτερικό – Σαν της ταβέρναςΠηγή: argiro.gr
Αν ψάχνετε τι σνακ θα φτιάξετε για να τρώτε όλες τις ώρες, αλλά να διαφέρει λίγο από τα συνηθισμένα, δοκιμάστε γιαουρτόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, σε μορφή κέικ. Έτοιμη για να μπει στον φούρνο σε 15 λεπτά!
Πώς θα φτιάξετε την τέλεια γιαουρτόπιτα σε μορφή κέικ
Υλικά
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο
- 3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
- 5 αυγά
- 3 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ (κοφτό)
- 1 λεμόνι (ξύσμα)
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 3 βανίλιες
- 1 φλ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
- 2 φλ. νερό
- 2 φλ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 1 φλούδα λεμονιού
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Δείτε επίσης: Σταβλίσια μπριζόλα: Τα μυστικά για να βγει μαλακή στο εσωτερικό – Σαν της ταβέρνας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μίγμα.
Για το ψήσιμο
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 24×35 εκ. και ψήνουμε στους 180°C βαθμούς για 1 ώρα.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.
- Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καuτό πάνω της που θα είναι πια χλιαρή.
- Κόβουμε το γλυκό μας σε κομμάτια αφότου κρυώσει.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά