Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα κουρού με αλεύρι ολικής. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ κοτόπουλο.Πη…
Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα κουρού με αλεύρι ολικής. Πρόκειται για μια απλή και εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ κοτόπουλο.
- 200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κγ αλάτι
- 120 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό κλασικό πλήρες
- Σουσάμι για γαρνίρισμα
- Βρώμη για γαρνίρισμα
- ηλιόσποροι για γαρνίρισμα
- 1 αυγό για επάλειψη
- 400 γρ φέτα
- 2 αυγά
- 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1/2 κγ πιπέρι
- 90 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- Σε ένα μπολ ενώνω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Προσθέτω το αυγό και το γιαούρτι ενσωματώνοντας τα στο μείγμα.
- Τέλος ρίχνω σταδιακά τα άλευρα με το μπείκιν πάουντερ, ζυμώνω καλά.
- Βάζω τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
- Θρυμματίζω μέσα τους τη φέτα, προσθέτω την τριμμένη γραβιέρα, το πιπέρι και το γάλα ανακατεύοντας καλά.
- Χωρίζω το φύλλο στα δύο και ανοίγω με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια το ένα μέρος.
- Αλείφω ένα ταψί 30 x 27 εκ με βούτυρο και μεταφέρω σε αυτό το φύλλο.
- Απλώνω πάνω του τη γέμιση και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη του κουταλιού.
- Ανοίγω το δεύτερο φύλλο, το βάζω από πάνω και πιέζω τις άκρες να κολλήσουν καλά.
- Χτυπάω το αυγό με 1 ΚΣ νερό, αλείφω με αυτό το φύλλο και πασπαλίζω με σουσάμι, βρόμη και ηλιόσπορο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις
Πηγή: cookpad.com
Τυρόπιτα με λίγα υλικά – Το τυρί που κάνει τη διαφορά
- 150 γρ. φέτα
- 500 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. γραβιέρα
- 150 γρ. µανούρι
- 4 αυγά
- 5-6 φύλλα δυόσµο, ψιλοκοµµένο
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
- 150 ml γάλα φρέσκο
- 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- Σε ένα µεγάλο µπολ τρίβουµε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το µανούρι, προσθέτουµε τα δύο αυγά, τον δυόσµο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε µε ένα πιρούνι.
- Αλείφουµε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουµε τα φύλλα ένα-ένα λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
- Απλώνουµε τη γέµιση οµοιόµορφα και φέρνουµε προς τα µέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
- Καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα µε ελαιόλαδο και κλείνουµε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα µέσα ώστε να δηµιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
- Χτυπάµε το γάλα µε τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνουµε την πίτα.
- Αφήνουµε για 10΄ να απορροφηθεί το µείγµα και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170oC-180oC για περίπου 40΄ µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.