Χοιρινά σουβλάκια: Πως να φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα για να βγουν ζουμερά


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δείχνει πως να φτιάξουμε τέλεια σπιτικά σουβλάκια χοιρινά, ζουμερά, με την καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια. Μπορείτε να τα ψήσετε στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στο γκριλ. Θα χρειαστείτε ένα μπολ και ένα ταψί, ενώ για να προετοιμάσετε αυτό το υπέροχο γεύμα απαιτούνται μόνο 15 λεπτά.Δείτε επίσης: Σταβλίσια μπριζόλα: Τα μυστικά για να βγει μαλακή στο εσωτερικό – Σαν τη…


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς δείχνει πως να φτιάξουμε τέλεια σπιτικά σουβλάκια χοιρινά, ζουμερά, με την καλύτερη μαρινάδα για χοιρινά σουβλάκια. Μπορείτε να τα ψήσετε στα κάρβουνα, στο φούρνο ή στο γκριλ. Θα χρειαστείτε ένα μπολ και ένα ταψί, ενώ για να προετοιμάσετε αυτό το υπέροχο γεύμα απαιτούνται μόνο 15 λεπτά.

    Δείτε επίσης: Σταβλίσια μπριζόλα: Τα μυστικά για να βγει μαλακή στο εσωτερικό – Σαν της ταβέρνας

    Υλικά

    Για τη μαρινάδα

    • 1 φλ. σπιτική μαγιονέζα ή έτοιμη
    • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • Για τα χοιρινά σουβλάκια
    • 700 γρ. μπούτι χοιρινό (κιλότο ή στρογγυλό) κομμένο σε μπουκιές
    • 8 ξύλινα καλαμάκια
    • 1 κρεμμύδι, μεγάλο άνυδρο κομμένο
    • 2 πιπεριές χρωματιστές
    • 8 ντοματίνια
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τις πατάτες φούρνου

    • 6 πατάτες, μεγάλες κίτρινες
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ρίγανη ψιλοκομμένη
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη μαρινάδα

    • Ψήστε τα στο φούρνο, στο γκριλ ή στα κάρβουνα, ανάλογα τι προτιμάτε.
    • Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ τη μαγιονέζα, τις φέτες των 2 κρεμμυδιών, το μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι.
    • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν, προσθέτουμε το κρέας στη μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    • Σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες στο ψυγείο, ή ακόμα κι από την προηγούμενη ημέρα.
    • Κατά διαστήματα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε καλά και φυλάμε στη συντήρηση.

    Για τα χοιρινά σουβλάκια

    • Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και τα κομμάτια πάλι στη μέση.
    • Κόβουμε στα δύο τις πιπεριές, αφαιρούμε ίνες και σπόρους και τις κόβουμε στη μέση και πάλι σε τέταρτα.
    • Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο.
    • Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια κρέας, κρεμμύδι, πιπεριές, ντοματίνια.
    • Ξεκινάμε με λαχανικό και τελειώνουμε με λαχανικό.
    • Αφού τα περάσουμε όλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
    • Ψήνουμε τα μαριναρισμένα χοιρινά σουβλάκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ για 3΄- 4΄ από κάθε πλευρά.
    • Συνολικά θέλουν 12΄- 15΄ ψήσιμο.

    Για τις πατάτες φούρνου

    • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 6.
    • Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 15΄.
    • Θα είναι έτοιμες όταν τρυπιούνται με το πιρούνι.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις.
    • Αδειάζουμε το νερό από την κατσαρόλα και την κουνάμε να σπάσουν μεταξύ τους οι πατάτες και να κάνουν εξογκώματα.
    • Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και ανακατεύουμε.
    • Ψήνουμε για 30΄- 35΄, ώσπου οι πατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές εξωτερικά ενώ μέσα θα παραμείνουν μελωμένες.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά