Τι καλύτερο από το να απολαβάνεις το αγαπημένο σου κολατσιό χωρίς φόβο και άγχος για το πόσες θερμίδες θα πάρεις από αυτό! Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα δε χάνει στο ελάχιστο τη νοστιμιά της αλλά τα περιττά κιλά δεν τα παίρνεις και δώρο. Παράλληλα δείτε Τυρόπιτα «πεπέκι»: Η ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα, γιαούρτι και σιμιγδάλιΚαλή απόλαυση! Πηγή: cookpad
Τι καλύτερο από το να απολαβάνεις το αγαπημένο σου κολατσιό χωρίς φόβο και άγχος για το πόσες θερμίδες θα πάρεις από αυτό! Αυτή η συνταγή για τυρόπιτα δε χάνει στο ελάχιστο τη νοστιμιά της αλλά τα περιττά κιλά δεν τα παίρνεις και δώρο. Παράλληλα δείτε Τυρόπιτα «πεπέκι»: Η ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο με φέτα, γιαούρτι και σιμιγδάλι
Υλικά
- 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κεσεδάκι βούτυρο μαλακό
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- 3-4 αυγά
- 1/2 kg. φέτα
- φρυγανιά
- σουσάμι

Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της φρυγανιάς
- Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και η φέτα να τριφτεί στο χέρι όσο χοντρή ή ψιλή θέλετε
- Βουτυρώστε ένα πυρέξ και απλώστε τη φρυγανιά
- Βάλτε το μίγμα στο πυρέξ και απλώστε αρκετό σουσάμι
- Την ψήνουμε στο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς
- Σερβίρετε ζεστη και κρύα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: cookpad
Δείτε και αυτά