Η φασολάδα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, αλλά πολλοί τη θεωρούν χρονοβόρα λόγω του μουλιάσματος των φασολιών. Τι θα λέγατε, όμως, αν υπήρχε ένας τρόπος να απολαύσετε μια πεντανόστιμη, λεμονάτη φασολάδα, χωρίς αυτήν τη διαδικασία και σε ελάχιστο χρόνο; Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν θα σας δείξουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί προετοιμασία…
Η φασολάδα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, αλλά πολλοί τη θεωρούν χρονοβόρα λόγω του μουλιάσματος των φασολιών. Τι θα λέγατε, όμως, αν υπήρχε ένας τρόπος να απολαύσετε μια πεντανόστιμη, λεμονάτη φασολάδα, χωρίς αυτήν τη διαδικασία και σε ελάχιστο χρόνο;
Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν θα σας δείξουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα, αλλά διατηρεί όλη τη νοστιμιά και τη θρεπτική αξία της παραδοσιακής φασολάδας. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε μια νέα, λαχταριστή εκδοχή αυτού του κλασικού πιάτου!
Τι θα χρειαστείς για την φασολάδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φασόλια (μέτρια ή ψιλά)
- 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
- 2 καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
- 1 ματσ. κρεμμυδάκια φρέσκα (με τα φύλλα τους ψιλοκομένα)
- 2 lt νερό (ζεστό)
- 1 πατάτα (μικρή)
- 1 ματσ. σέλινο
- 2 κλων. σέλερυ
- 1/2 ματσ. άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 ματσ. σέσκουλα
- 1 ματσ. λάπαθα
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Το γλυκό της τεμπέλας – Με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο
Η φασολάδα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας, αλλά πολλοί τη θεωρούν χρονοβόρα λόγω του μουλιάσματος των φασολιών. Τι θα λέγατε, όμως, αν υπήρχε ένας τρόπος να απολαύσετε μια πεντανόστιμη, λεμονάτη φασολάδα, χωρίς αυτήν τη διαδικασία και σε ελάχιστο χρόνο;
Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν θα σας δείξουμε μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που δεν απαιτεί προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα, αλλά διατηρεί όλη τη νοστιμιά και τη θρεπτική αξία της παραδοσιακής φασολάδας. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε μια νέα, λαχταριστή εκδοχή αυτού του κλασικού πιάτου!
Τι θα χρειαστείς για την φασολάδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φασόλια (μέτρια ή ψιλά)
- 2 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)
- 2 καρότα (κομμένα σε μικρά καρέ)
- 1 ματσ. κρεμμυδάκια φρέσκα (με τα φύλλα τους ψιλοκομένα)
- 2 lt νερό (ζεστό)
- 1 πατάτα (μικρή)
- 1 ματσ. σέλινο
- 2 κλων. σέλερυ
- 1/2 ματσ. άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 ματσ. σέσκουλα
- 1 ματσ. λάπαθα
- 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Το γλυκό της τεμπέλας – Με 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο
- Δεν χρειάζεται να μουλιάσουμε από πριν τα φασόλια.
- Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα σε μικρά καρέ κομμάτια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι.
- Τρίβουμε την πατάτα σε χοντρό τρίφτη.
- Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό να τα σκεπάζει και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά, ίσα να μισομαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Βάζουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο (από το συνολικό), σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι.
- Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.
- Τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά να σωταριστούν.
- Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει 4 με 5 εκατοστά από την επιφάνειά τους.
- Προσθέτουμε την τριμμένη πατάτα.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη λεμονάτη φασολάδα για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Τότε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι αν θέλουμε λίγο μπούκοβο.
- Ρίχνουμε μέσα τον άνηθο, τα ψιλοκομμένα χόρτα, το σέλινο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αφενός γιατί είναι πιο υγιεινό (το ελαιόλαδο κρατάει όλα του τα αρώματα και τα θρεπτικά συστατικά) και πιο γευστικό, αφετέρου γιατί αυτός είναι ένας τρόπος να χυλώσουν τα όσπρια.
- Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια και ο ζωμός τους να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.
- Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο για τη λεμονάτη φασολάδα.
Ευχαριστούμε το Argiro.gr
Δείτε και αυτά