Ωτία: Η παραδοσιακή συνταγή από την καρδιά του Πόντου σε 20 λεπτά


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την συνταγή για ποντιακά ωτία. Είναι εύκολη, οικονομική και φανταστική και μάλιστα ιδανική για πρωινό. Για όσους δεν γνωρίζουν, θυμίσουν ντόνατς-λουκουμάδες, οπότε καταλαβαίνετε θα ξετρελαθούν τα παιδιά.argiro.gr


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την συνταγή για ποντιακά ωτία. Είναι εύκολη, οικονομική και φανταστική και μάλιστα ιδανική για πρωινό. Για όσους δεν γνωρίζουν, θυμίσουν ντόνατς-λουκουμάδες, οπότε καταλαβαίνετε θα ξετρελαθούν τα παιδιά.

    Πως να φτιάξετε τα παραδοσιακά ωτία

    Υλικά

    • 4 αυγά
    • 1 γιαούρτι
    • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
    • 1/3 φλ. σπορέλαιο
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 2 βανίλιες (ή ξύσμα 1 πορτοκαλιού)
    • 2-3 πρέζα/ες αλάτι
    • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
    • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • Αλεύρι γ.ο.χ. οσο πάρει (περίπου 4 φλ.)

    Για το τηγάνισμα

    • Λάδι
    • Για το άνοιγμα του φύλλου
    • Επιπλέον αλεύρι
    • Για το σερβίρισμα
    • Κανελοζάχαρη ή μέλι

    Εκτέλεση

    • Για τα ποντιακά ωτία φτιάχνουμε πρώτα την αφράτη ζύμη. Σε ένα μπολ, βάζουμε βάζουμε τα 7 πρώτα υλικά. Αυγά, γιαούρτι, γάλα, σπορέλαιο, ζάχαρη, βανίλιες και αλάτι.
    • Με μίξερ χειρός ή με σύρμα, χτυπάμε τα υλικά να ενωθούν και να λιώσει καλά η ζάχαρη.
    • Κρατάμε 1/2 φλ. αλεύρι στην άκρη και κοσκινίζουμε το υπόλοιπο με το baking powder και τη σόδα.
    • Ρίχνουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
    • Λίγο λίγο, βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι που κρατήσαμε και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ.
    • Πλάθουμε τη ζύμη σε χοντρό ρολό.
    • Κόβουμε σε 5 κομμάτια.
    • Κάθε κομμάτι το πλάθουμε σε σχήμα σφαιρικό.
    • Ακουμπάμε σε ένα φαρδύ αλευρωμένο μπολ.
    • Ελαφρά πατάμε τη ζύμη να πλατύνει.
    • Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν το λιγότερο για 30 λεπτά.

    argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά