Μοσχάρι στη γάστρα: Το υλικό που θα κάνει την διαφορά


    Εάν θέλετε να δώσετε μία νεά διάσταση στο μοσχάρι στη γάστρα, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει τη λύση. Το υλικό-έκπληξη που χρσιμοποιεί είναι η μπύρα η οποία θα κάνει το φαγητό ζουμερό και επομένως πολύ πιο γευστικό! Δείτε επίσης: Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη και αυγά στο πι και φι – Έτοιμο σε 15′Για το μοσχάρι με μπύραΜυστικάΠηγή: argiro.gr


    Εάν θέλετε να δώσετε μία νεά διάσταση στο μοσχάρι στη γάστρα, τότε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει τη λύση. Το υλικό-έκπληξη που χρσιμοποιεί είναι η μπύρα η οποία θα κάνει το φαγητό ζουμερό και επομένως πολύ πιο γευστικό!

    Δείτε επίσης: Κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη και αυγά στο πι και φι – Έτοιμο σε 15′

    Υλικά

    Για το μοσχάρι με μπύρα

    • 1200 γρ. μοσχάρι
    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3-4 κρεμμύδια άνυδρα
    • 1 κουτί μικρό μπύρα
    • 1 δαφνόφυλλο
    • 3-4 κόκκους μπαχάρι
    • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
    • 1 κλων. θυμάρι
    • Λίγο αλεύρι
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1/2 μπαγκέτα μπαγιάτικη
    • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    • Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες πάχους ενάμιση πόντου περίπου.
    • Το αλευρώνουμε και το θωρακίζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο, μέχρι να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα.
    • Περνάμε τα κομμάτια από το τηγάνι λίγα – λίγα, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
    • Όσα κομμάτια ετοιμάζονται, τα στρώνουμε στη γάστρα.
    • Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα ή στα έξι σε χοντρές φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι για 3-4 λεπτά.
    • Τα μεταφέρουμε στη γάστρα με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε πάνω από το κρέας.
    • Στα υπολείμματα του τηγανιού ρίχνουμε λίγη μπύρα και ντεγλασάρουμε το τηγάνι, δηλαδή τρίβουμε καλά με τη σπάτουλα και ανακατεύουμε.
    • Σιγά – σιγά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μπύρα.
    • Αδειάζουμε όλο το υγρό του τηγανιού στη γάστρα με το κρέας και τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και αλατίζουμε κατά βούληση.
    • Τρίβουμε από πάνω αρκετό φρέσκο πιπέρι.
    • Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º C για μία ώρα.
    • Μετά από τη μία ώρα ξεσκεπάζουμε τη γάστρα.
    • Κόβουμε σε λεπτές φέτες την μπαγκέτα, βουτάμε τις φέτες στο ζουμί της γάστρας και τις στρώνουμε πάνω από το φαγητό.
    • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε τη γάστρα στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν τα ψωμάκια.

    Μυστικά

    • Θωρακίζουμε το μοσχάρι για να κρατήσει τους χυμούς του.
    • Το πανάρισμα με αλεύρι βοηθάει στο δέσιμο της σάλτσας.
    • Ντεγκλασάρουμε το τηγάνι με αλκοόλ ρευστοποιώντας ξανά τους καραμελωμένους χυμούς του μοσχαριού.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά