Μελιτζανόπιτα με φέτα της Αργυρώς – Τα δύο tips για να πετύχει το φύλλο


    Οι πίτες είναι το πιο ωραίο σνακ για κάθε ώρα και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο! Έχετε δοκιμάσει μελιτζανίποτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ κόπο. Μέσα σε 20 λεπτά είναι έτοιμη να μπει στον φούρνο!Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου – Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδιΔείτε επίσης: …


    Οι πίτες είναι το πιο ωραίο σνακ για κάθε ώρα και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο! Έχετε δοκιμάσει μελιτζανίποτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ κόπο. Μέσα σε 20 λεπτά είναι έτοιμη να μπει στον φούρνο!

    Η επιτυχημένη συνταγή για μελιτζανόπιτα της Αργυρώς

    Υλικά

    Για τη γέμιση

    • 1 κιλό μελιτζάνες
    • 2 κρεμμύδια τριμμένα
    • 1 φλ.λάδι
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/2 φλ. τραχανά γλυκό
    • 2 αυγά
    • 300 γραμ. φέτα
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για το χωριάτικο φύλλο

    • 750 γραμ. αλεύρι μαλακό
    • 2 κ.σ. ξίδι
    • 5 κ.σ. λάδι
    • 1 κ.γλ. αλάτι
    • περίπου 1 ποτήρι νερό
    • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

    Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου – Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

    Εκτέλεση

    Η ζύμη

    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή.
    • Πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
    • Ένα ένα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν.

    Η γέμιση

    • Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.
    • Τις κόβουμε κυβάκια.
    • Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
    • Τρίβουμε το κρεμμύδι.
    • Το βάζουμε στο τηγάνι.
    • Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
    • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
    • Ανακατεύουμε τη γέμιση, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά.
    • Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
    • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει και η φέτα.
    • Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

    Δείτε επίσης: Εύκολο τυρόψωμο με φέτα από την Αργυρώ – Τραγανό έξω με πλούσια γέμιση τυριού μέσα

    Το φύλλο

    • Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη.
    • Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα.
    • Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
    • Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά