Μπιφτέκια μοσχαρίσια: Για να πάρεις όλες τις βιταμίνες – Και για δίαιτα!


    Με αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα ξετρελαθείτε! Είναι ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα, είναι πολύ χορταστικά και περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, ώστε ο οργανισμός να παίρνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται. Έχουν λίγες θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου ψωμί!Δείτε επίσης: Ζουμεροί λαχανοντολμάδες που λιώνουν στο στόμα – Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή με όλα τα μυστικάΓ…


    Με αυτά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα ξετρελαθείτε! Είναι ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα, είναι πολύ χορταστικά και περιέχουν πολλή πρωτεΐνη, ώστε ο οργανισμός να παίρνει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται. Έχουν λίγες θερμίδες και δεν περιέχουν καθόλου ψωμί!

    Δείτε επίσης: Ζουμεροί λαχανοντολμάδες που λιώνουν στο στόμα – Η παραδοσιακή ελληνική συνταγή με όλα τα μυστικά

    Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

    • 1 kg μοσχαρίσιος κιμάς
    • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • 1 ντομάτα μεγάλη σφιχτή τριμμένη
    • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε ζυμώνοντας τον μοσχαρίσιο κιμά.
    • Επειδή είναι χωρίς ψωμί χρειάζονται πολύ καλό ζύμωμα ώστε να αφρατέψει καλά το μείγμα.
    • Μην ξεχνάτε ότι δεν έχουμε λίπος στον κιμά και πρέπει τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, να πάρουν νοστιμιά και υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά.
    • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
    • Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο για να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
    • Πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια.
    • Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα μπιφτέκια, ένα-ένα σε σακούλες τροφίμων, καλά κλεισμένες, στην κατάψυξη.
    • Αφού τα πλάσουμε τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα. Κάτω από την σχάρα του φούρνου βάζουμε ταψί για να στάζουν τα υγρά.
    • Ψήνουμε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο για 15΄, αφού τον έχουμε προθερμάνει πριν στους 200°C.

    Ψήσιμο σε BBQ

    • Λαδώνουμε ελαφρά με ένα πινέλο τη σχάρα που θα ψήσουμε.
    • Χωρίς να τα πιέζουμε τα ψήνουμε στη σχάρα, από 5′ έως 7′ λεπτά από κάθε πλευρά.
    • Κάθε 1′ με 2′ τα γυρνάμε ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά