Εύκολο και αφράτο κέικ καρύδας με μαρμελάδα και 2 αυγά – Δεν χρειάζεται μίξερ


    Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για όλες τις ώρες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Έτσι, θα μπορείτε να προσφέρετε έ…


    Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό γλυκό για όλες τις ώρες; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα από τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω. Έτσι, θα μπορείτε να προσφέρετε ένα υπέροχο κέικ τόσο σε φιλικά πρόσωπα, όσο και στην οικογένειά σας. Ωστόσο, αν δε θέλετε κέικ, δείτε εδώ μια συνταγή για ραβανί.

    • 2 αυγά
    • 2 βανίλιες
    • Μισό ποτήρι σπορέλαιο των 200 ml
    • 1 ποτήρι γάλα των 200 ml
    • 120 γραμμάρια ζάχαρη
    • 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ καρύδας
    • 17 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι φαρινάπ
    • 3 κουταλιές της σούπας καρύδα
    • Βάζουμε τα αυγά και τις βανίλιες στο μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα.
    • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά.
    • Συνεχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
    • Συνεχίζουμε να ρίχνουμε 15 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
    • Ρίχνουμε την καρύδα και το λικέρ και 2 κουταλιές αλεύρι.
    • Θέλουμε το μείγμα να γίνει έτσι όταν το ρίχνουμε με το κουτάλι να πέφτει αργά.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά το πυρέξ ή το ταψί μας.
    • Ρίχνουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    • Το μείγμα είναι προθερμασμένο με αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά (σ.σ. φυσικά αυτό βρίσκεται σε αναλογία με τον φούρνο).
    • Μόλις το βγάζουμε σε ένα μπολ έχουμε μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και με ένα πινέλο, το αλείφουμε πολύ καλά.
    • Τέλος, πασπαλίζουμε το κέικ, με καρύδα! Εάν δεν έχετε λικέρ, δεν βάζετε.

    Κέικ με φιστίκια που γίνεται σε 6 λεπτά και σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια

    • 220 γρ αλεύρι
    • 30 γραμμάρια κακάο
    • 10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
    • 130 γραμμάρια ζάχαρης
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • 300 ml ζεστό νερό
    • 150 γρ σοκολάτας
    • 3-4 κτσ ελαιόλαδο
    • Φιστίκια

    • Ξεκινάμε την συνταγή μας, παίρνοντας ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ αφού τα κοσκινίσουμε όλα μαζί.
    • Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
    • Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο μαζί με 300 ml ζεστό νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα καλά μέχρι να γίνει μία όμορφη σοκολατένια κρέμα.
    • Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα σκεύος (να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων -γυάλινο ή σιλικόνης) (16×26 εκ. περίπου), τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του και ρίχνουμε την κρέμα που φτιάξαμε από το προηγούμενο βήμα. Προσέχουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
    • Στην συνέχεια, τοποθετούμε το ταψάκι μας στον φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Ενναλακτικά, μπορούμε να το βάλουμε σε κανονικό φούρνο και να το ψήσουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 35-40 λεπτά.
    • Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, δεν θα είναι έτοιμο ακόμα και θα χρειαστεί να το ξαναβάλουμε για άλλα 3 λεπτά.
    • Στην συνέχεια κόβουμε λίγο από το παντεσπάνι που μόλις φτιάξαμε και το βάζουμε σε ένα πιατάκι δίπλα μας, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
    • Με την βοήθεια μιας πιατέλας αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
    • Για να φτιάξουμε την γκανάζ, σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε την σοκολάτα μαζί με το ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει λίγο η σοκολάτα.
    • Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ωραία σοκολατένια κρέμα! Προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά φιστίκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    • Τέλος, ρίχνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό μας και το απλώνουμε να πάει παντού.

    Πηγή : xrysessyntages.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά