Πανεύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη για όσους προσέχουν την διατροφή τους


    Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν υγιεινές εναλλακτικές για τις καθημερινές τους απολαύσεις, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε το αγαπημένο σας κέικ, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για εσάς! Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσουμε ένα πανεύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για κάθε στιγμή της…


    Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν υγιεινές εναλλακτικές για τις καθημερινές τους απολαύσεις, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε το αγαπημένο σας κέικ, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

    Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσουμε ένα πανεύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά του. Ετοιμάστε τα υλικά σας και απολαύστε ένα γλυκό απόλυτα φιλικό στη διατροφή σας!

    Για το κέικ χωρίς ζάχαρη

    • 2 φλ. αλεύρι χ.γλ. που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.γ. baking χ.γλ.
    • 1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια
    • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
    • 1/2 φλ. λάδι καρύδας (ή σπορέλαιο)
    • 1 ½ φλ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας (χωρίς ζάχαρη)

    Για την αντικατάσταση αυγού

    • 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
    • 3 κ.σ. νερό

    Για το μείγμα σοκολάτας

    • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο (βιολογικό και χωρίς λιπαρά)
    • 2 κ.σ. κοφτές στέβια κρυσταλλική
    • 1/4 γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

    Εκτέλεση

    Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν υγιεινές εναλλακτικές για τις καθημερινές τους απολαύσεις, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε το αγαπημένο σας κέικ, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για εσάς!

    Στο άρθρο που ακολουθεί, θα σας παρουσιάσουμε ένα πανεύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας, που θα σας εκπλήξει με τη νοστιμιά του. Ετοιμάστε τα υλικά σας και απολαύστε ένα γλυκό απόλυτα φιλικό στη διατροφή σας!

    Για το κέικ χωρίς ζάχαρη

    • 2 φλ. αλεύρι χ.γλ. που φουσκώνει μόνο του
    • 1 κ.γ. baking χ.γλ.
    • 1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια
    • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
    • 1/2 φλ. λάδι καρύδας (ή σπορέλαιο)
    • 1 ½ φλ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας (χωρίς ζάχαρη)

    Για την αντικατάσταση αυγού

    • 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
    • 3 κ.σ. νερό

    Για το μείγμα σοκολάτας

    • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο (βιολογικό και χωρίς λιπαρά)
    • 2 κ.σ. κοφτές στέβια κρυσταλλική
    • 1/4 γάλα αμυγδάλου ή καρύδας

    Εκτέλεση

    Για το μείγμα σοκολάτας
    • Σε μικρό μπολ, βάζουμε το κακάο, τη στέβια και το γάλα, για το μείγμα σοκολάτας.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    Για το κέικ
    • Βάζουμε πρώτα σε μπολ τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό.
    • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για 15′ μέχρι να γίνει η υφή του σαν το ασπράδι του αυγού.
    • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
    • Προσθέτουμε την κρυσταλλική στέβια και ανακατεύουμε με κουτάλι.
    • Προσθέτουμε τη βανίλια το σπορέλαιο, το γάλα αμυγδάλου και το μουλιασμένο λιναρόσπορο.
    • Με κουτάλι ανακατεύουμε λίγο τα υλικά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ σε δυο μπολ.
    • Το ένα μένει όπως είναι λευκό, με γεύση βανίλιας.
    • Στο άλλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
    • Στην έτοιμη φόρμα ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από το μίγμα με γεύση βανίλια και το μίγμα με γεύση κακάο.
    • Με ένα μαχαίρι κάνουμε σχέδια ενώνοντας τα δυο μίγματα απαλά.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C στον αέρα. Θα ψήσουμε το κέικ χωρίς ζάχαρη στη μεσαία σχάρα. Η χαμηλή θερμοκρασία είναι απαραίτητη γι’ αυτό το κέικ.
    • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ 22×10 εκ.
    • Το μίγμα πρέπει να καλύπτει τη φόρμα κατά τα 3/4 του ύψους της για να πάρει σωστό όγκο και να γίνει φουσκωτό κι αφράτο.
    • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20′ λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.
    • Πάντα ελέγχουμε με λάμα από το μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ.
    • Αλλιώς αν δεν έχει ψηθεί σωστά, θα κάνει βαθούλωμα στη μέση και η υφή του θα είναι μαστιχωτή αφού δεν θα έχει ψηθεί όπως πρέπει.
    • Αν το βάλετε σε μεγαλύτερη φόρμα, θέλει λιγότερη ώρα ψήσιμο γιατί έχει μεγαλύτερη επιφάνεια το μίγμα.
    • Αφήνουμε για 10′ να σταθεί στον πάγκο.
    • Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Ευχαριστούμε το Argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά