Εάν λιγουρεύεστε γλυκό αλλά φοβάστε να φάτε γιατί θέλετε να χάσετε τα κιλά που πήρατε από τις παρασπονδίες των γιορτών, τότε τα pancakes χωρίς ζάχαρη είναι ότι χρειάζεστε! Αυτή η υγιεινή συνταγή θα σας δώσει εύκολα και γρήγορα αυτό που μοσχομυριστά και λαχταριστά pancakes για να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Χρειάζεστε μόνο ένα τηγάνι και μία σπάτουλα. Δείτε επίσης: Θεϊκό φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρ…
Εάν λιγουρεύεστε γλυκό αλλά φοβάστε να φάτε γιατί θέλετε να χάσετε τα κιλά που πήρατε από τις παρασπονδίες των γιορτών, τότε τα pancakes χωρίς ζάχαρη είναι ότι χρειάζεστε! Αυτή η υγιεινή συνταγή θα σας δώσει εύκολα και γρήγορα αυτό που μοσχομυριστά και λαχταριστά pancakes για να γλύφετε τα δάχτυλά σας. Χρειάζεστε μόνο ένα τηγάνι και μία σπάτουλα.
Δείτε επίσης: Θεϊκό φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέικον
Υλικά
Για τα κλασσικά pancakes χωρίς ζάχαρη
- 1½ φλ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (χ.γ.)
- 1½ κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο κρύο
Μίγμα για pancakes
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία. Θέλουμε το βούτυρο να είναι χλιαρό.
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το baking powder.
- Προσθέτουμε το γλυκαντικό και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά μας.
- Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση του μίγματός μας.
- Προσθέτουμε το αυγό, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
- Εναλλακτικά, αντικαθιστούμε τη light κρέμα γάλακτος με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το χυλό µε το σύρμα, για να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
- Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 15 λεπτά.
Για το ψήσιμο
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι για τα υγιεινά πάνκεϊκς.
- Προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και ανακινούμε το τηγάνι να λιώσει και να πάει παντού.
- Με μια κουτάλα βάζουμε περίπου μισή κουταλιά από το μίγμα στο τηγάνι.
- Αφήνουμε για λίγο να ψηθεί από τη µία πλευρά το κάθε τεμάχιο.
- Μόλις έχει φουσκώσει και έχουν εμφανιστεί φουσκάλες στην επιφάνεια, µε μια σπάτουλα το αναποδογυρίζουμε έτσι ώστε να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
- Στοιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε και αυτά