Πατάτες γιαχνί ή αλλιώς… μπλουμ: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τον πελτέ ντομάτας


    Ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα και αγαπημένα φαγητά της ελληνική κουζίνας. Πεντανόστιμες πατάτες στην κατσαρόλα ή αλλιώς κοκκινιστές πατάτες μπλουμ! Φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης συνταγή για πατάτες ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.Τις κόβουμε στα τέσσερα.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε…


    Ένα από τα πιο νόστιμα, εύκολα και αγαπημένα φαγητά της ελληνική κουζίνας. Πεντανόστιμες πατάτες στην κατσαρόλα ή αλλιώς κοκκινιστές πατάτες μπλουμ! Φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Με την ευκαιρία, δείτε επίσης συνταγή για πατάτες ογκρατέν από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    • 1 kg πατάτες μέτριες
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 μέτρια κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
    • 2 δαφνόφυλλα
    • 3 – 4 κόκκους μπαχάρι
    • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Πατάτες γιαχνί ή αλλιώς... μπλουμ: Το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τον πελτέ ντομάτας

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.

    Τις κόβουμε στα τέσσερα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε να λαδωθούν μέσα στην κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλι στη βάση της κατσαρόλας.

    Αφήνουμε να ψηθεί ο πελτές για 1 λεπτό και να βγάλει τα αρώματα του.

    Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο φαγητό, ρίχνουμε τη δάφνη το μπαχάρι και αφήνουμε να πάρουν βράση.

    Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες, για περίπου 25 λεπτά. Προσοχή όμως να μη λιώσουν.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά