Αυτή είναι η συνταγή για μοναδικές πατάτες baby πασπαλισμένες με σκόρδο και άνιθο


    Οι πατάτες mini ή αλλιώς baby είναι ένα είδος που όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναγνωρίζουν και προτιμούν. Οι πατάτες αυτές είναι γνωστές στο αγοραστικό κοινό τόσο για την γεύση τους όσο και για το γεγονός ότι πλένονται πριν συσκευαστούν, συνεπώς μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και με την φλούδα τους, που είναι γνωστό ότι περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά των πατατών.Δείτε επίσης το μυστικό με …


    Οι πατάτες mini ή αλλιώς baby είναι ένα είδος που όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναγνωρίζουν και προτιμούν. Οι πατάτες αυτές είναι γνωστές στο αγοραστικό κοινό τόσο για την γεύση τους όσο και για το γεγονός ότι πλένονται πριν συσκευαστούν, συνεπώς μπορούν να καταναλωθούν ακόμα και με την φλούδα τους, που είναι γνωστό ότι περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά των πατατών.

    Δείτε επίσης το μυστικό με το ελαιόλαδο για να μην είναι καρκινογόνες οι πατάτες

    Οι πατάτες εισάγονται από το εξωτερικό, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη εξειδίκευση, ενώ πλένονται και συσκευάζονται στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την φρεσκάδα μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Οι κυριότερες χώρες από τις οποίες εισάγονται οι πατάτες είναι η Γαλλία και η Κύπρος λόγω του ιδιαίτερου εδάφους τους.

    Λαχταριστές πατάτες μίνι με σκόρδο και άνιθο

    Υλικά που θα χρειαστείτε:

    • 300-400 gr baby πατάτες
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • Άνηθο ψιλοκομμένο
    • 50 ml ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    1. Ξεκινάμε και ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα μέσα σε ένα μπολ με νερό και τις τρίβουμε να καθαρίσει η φλουδα καλά.
    2. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν και εμείς συνεχίζουμε και ψιλοκόβουμε τον άνιθο το σκόρδο και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα Γουδί βάζουμε και λίγο λάδι και ξεκινάμε να το ανακατεύουμε αυτό το μείγμα και να το στουμπαμε λίγο.
    3. Στραγγίζουμε τις πατάτες οταν είναι έτοιμες αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε 2-3 κομμάτια κάθε πατάτα
    4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις πατάτες έως ότου πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα πάντα μαζί με τη φλούδα
    5. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου είναι πεντανόστιμες

    Πηγή: εδώ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά