Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα μπορέσει να ικανοποιήσει μια ενδεχόμενη… λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τραγανή φουσκωτή τυρόπιτα, η οποία περιλαμβάνει φέτα και…
Ψάχνετε για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία θα μπορέσει να ικανοποιήσει μια ενδεχόμενη… λιγούρα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τραγανή φουσκωτή τυρόπιτα, η οποία περιλαμβάνει φέτα και γιαούρτι.
Αν θέλετε, βέβαια, να τη συνοδεύσετε με μια γλυκιά συνταγή, τότε μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μελομακάρονα που σας ξέμειναν.

Υλικά
- 500 γραμμάρια έτοιμο έτοιμο φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 4 αυγά
- 1 κομμάτι 300 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
- Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Πριν το ψήσιμο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα χειρός και προσθέτουμε το γιαούρτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Ρίχνουμε το μπέικιν ενώ χτυπάμε με το σύρμα και στη συνέχεια βάζουμε το λάδι.
- Επίσης, τρίβουμε μέσα το τυρί.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τα φύλλα ενώ ενδιάμεσα σε κάθε στρώση ραντίζουμε με την γέμιση.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και ραντίζουμε με ένα κουτάλι όλο το βούτυρο πάνω από την πίτα και ταρακουνάμε το ταψί να πάει παντού.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το γάλα. – Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 με 40 λεπτά.
Τυρόπιτα… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά θέλετε – Το μυστικό είναι στο φύλλο
Ψάχνετε για μια συνταγή, η οποία θα σας ικανοποιήσει κάποια πιθανή… λιγούρα πριν από το γεύμα σας; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια τυρόπιτα, που ετοιμάζεται… στο πιτς φυτίλι με όσα τυριά επιθυμείτε, με το μυστικό της να βρίσκεται στο φύλλο.
Υλικά
- 500 γρ. τυριά διάφορα (καλύτερα να υπερισχύει η φέτα)
- 250 γρ. γάλα
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο + λίγο για το σκεύος
- 3 αυγά μεσαίου μεγέθους ή 2 μεγάλα
- 1/2 κεσεδάκι (100 γρ.) γιαούρτι
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τρίβουμε τα υπόλοιπα τυριά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Βάζουμε στο μίξερ το γάλα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε τα τυριά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα αντικολλητικό ταψί. Απλώνουμε σε αυτό το μείγμα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η τυρόπιτα.
- Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.