Φτιάξτε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκ…
Φτιάξτε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.
Υλικά
- 600 γρ τυρί κρέμα
- 600 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 500 γρ πτι μπερ με κακάο
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
- Λίγο γάλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα καλά.
- Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και ρίχνουμε την μισή δόση.
- Μετά ξαναστρώνουμε τα μπισκότα τα βουτάμε ξανά στο γάλα και ρίχνουμε την άλλη δόση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και βάζουμε τα μπισκότα που μας έμειναν σε μικρά κομμάτια, το ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε στο γλυκό και είναι έτοιμο.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Το πιο εύκολο και λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κράκερς και σοκολάτα
Τα κράκερς είναι μια καλή λύση για τα γλυκά ψυγείου. Μπορεί να μην είναι γλυκά αλλά αυτό μάλλον πλεονέκτημα είναι αν θέλουμε ελαφρύ επιδόρπιο ή γλυκό που να μη λιγώνει. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τη σοκολατένια εκδοχή του «ιμιτασιόν μιλφέιγ»! Ωστόσο, αν προτιμάτε τα γλυκά με φρούτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζελέ καιροδάκινα.
Υλικά:
- 20-24 cream crackers (κριμ κράκερς)
- 125 ml (½ κούπα) γάλα
Για την κρέμα σοκολάτας:
- (500 + 60) ml (2 + ¼ κούπες) γάλα
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 50gr βούτυρο
- 2 αυγά
- Ξύσμα πορτοκαλιού ή άρωμα βανίλιας ή ελάχιστη κανέλα
Για την επικάλυψη:
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 σωληνάκι βανίλια
- Τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο αμυγδαλάκι ή μπισκότα σοκολάτας σε μικρά κομματάκια

Επί το έργον:
- Βάζουμε τa 500 ml γάλα σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα να κάψουν μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το άρωμα που θα επιλέξουμε (ανακατεύουμε στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη).
- Στο multi ή σε μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά και το άνθος αραβοσίτου. Αν τα χτυπήσουμε στο multi τα αδειάζουμε πάλι σε ευρύχωρο μπολ. Αδειάζουμε λίγο λίγο το καuτό γάλα (μόλις αρχίσει να κοχλάζει) στο μείγμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα όπως κάνουμε στο αυγολέμονο. Όταν έχουμε αδειάσει αρκετό ή όλο το γάλα επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε έντονα όταν αρχίζει να πήζει για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει αποσύρουμε από το μάτι και σκεπάζουμε με μεμβράνη ή ανακατεύουμε πότε πότε για να μη κάνει τσίπα.
- Σε σκεύος που χωρά 10-12 μπισκότα, στρώνουμε μια στρώση cream crackers αφού τα μουσκέψουμε στο γάλα. Απλώνουμε πάνω τους τη σοκολατένια κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση μπισκότων (πάντα μουσκεμένων σε γάλα). Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια σε σφικτή σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε την επιφάνεια.
- Είχα πρόθυμους βοηθούς στο στόλισμα, μικρά τρυφερά χεράκια αγαπημένα!
- Πασπαλίζουμε με ό,τι έχουμε επιλέξει και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε.
- Ακόμη πιο μικρά χεράκια άφησαν “αποτυπώματα” στο γλυκό!
Παρατηρήσεις:
- Είναι πολύ ωραίο και την επόμενη μέρα!
- Επισημαίνω ότι το συνολικό γάλα είναι 500ml + 60ml +125ml (τα τελευταία 125 για τα μπισκότα). Επίσης η κουταλιά της σούπας που αναφέρεται είναι η δοσομετρική που ισούται με 15ml.
- Η καλή φίλη που μου πρότεινε τη συγκεκριμένη συνταγή μου έβαλε πολλές ιδέες στο μυαλό για δημιουργία αντίστοιχων γλυκών με διάφορες γεύσεις. Εννοείται ότι θα ενημερώσω την ανάρτηση αν μας αρέσουν ή θα γράψω ξεχωριστό post αν κάνω κάποια ενδιαφέρουσα παραλλαγή…
- Σε μια από τις δοκιμές πρόσθεσα λίγη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα. Μάλλον το βάρυνε το γλυκό παρά το βελτίωσε… Όχι ότι δεν άρεσε σε όσους το δοκίμασαν, αλλά εγώ το βρήκα κάπως βαρύ. Αντίθετα τριμμένη σοκολάτα πάνω από τη σαντιγί του πάει πολύ.
- Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα ή στο γάλα που θα μουσκέψουμε τα μπισκότα 1 σφηνάκι από το αγαπημένο μας λικέρ ή κονιάκ.
Πηγή: cretangastronomy.gr
Δείτε και αυτά