Σπιτικό λιμοντσέλο: Η παραδοσιακή συνταγή για να πάνε κάτω τα φαρμάκια


  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  Λιμοντσέλο: Πρόκειται για το γνωστό λικέρ, το οποίο είναι χωνευτικό. Η προέλευσή του είναι Ιταλική, ενώ μπορεί να το δημιουργήσει κάποιος, με φλ…

  ...�, με φλούδες από λεμόνι. Σχετικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να το φτιάξετε και να είναι τέλειο γευστικά, μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Αναλυτικότερα: Λιμοντσέλο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή τηςΛιμοντσέλο...


  Λιμοντσέλο: Πρόκειται για το γνωστό λικέρ, το οποίο είναι χωνευτικό. Η προέλευσή του είναι Ιταλική, ενώ μπορεί να το δημιουργήσει κάποιος, με φλούδες από λεμόνι. Σχετικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να το φτιάξετε και να είναι τέλειο γευστικά, μπορείτε να βρείτε παρακάτω. Αναλυτικότερα:


  Λιμοντσέλο – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

  Λιμοντσέλο – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

  – 15 περίπου λεμονάκια
  – 1 1/2 λίτρο ρακή κρητική ή βότκα καλής ποιότητας ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  – 2 έως 4 κούπες άσπρη ζάχαρη
  – 5 κούπες του τσαγιού νερό

  Λιμοντσέλο – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

  – Πλένουμε τα λεμονάκια μας και τα σκουπίζουμε καλά. Με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι ή με έναν αποφλοιωτή τα ξεφλουδίζουμε, χωρίς να πειράξουμε το εσωτερικό άσπρο του φλοιού. Μαζεύουμε όλα μας τα φλούδια και τα τοποθετούμε σε ένα βάζο με τάπα.


  – Αν δεν έχει τάπα, θα το σκεπάσουμε με ένα πανάκι. Ρίχνουμε από πάνω τη ρακή ή όποιο αλκοολούχο έχουμε διαλέξει. Κατόπιν το βουλώνουμε και το αφήνουμε σε ένα κλειστό και σκοτεινό ντουλάπι για 25 μέρες.
  – Τα λεμονάκια που μας έχουν περισσέψει, γδαρμένα και γuμνούλικα, για να μην πάνε χαμένα, μπορούμε να τα στύψουμε, να βάλουμε το χυμό σε παγοθήκες, κατόπιν στην κατάψυξη και να έχουμε έτοιμο χυμό για κάθε χρήση και μαγείρεμα.
  – Προχωρούμε: Μετά από τις 25 μέρες ελέγχουμε το βάζο μας. Αν έχει κιτρινίσει το μίγμα, είναι σχεδόν έτοιμο.
  – Βράζουμε το νεράκι μας μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για κανένα πεντάλεπτο, να σοροπιάσει. Μόλις κρυώσει το ρίχνουμε στο βάζο, αναδεύουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για άλλες 5 έως 10 ημέρες στο γνωστό ανήλιαγο ντουλάπι.


  – Στο δεκαήμερο το πολύ είναι έτοιμο. Τα σουρώνουμε σε μπουκάλια και στο ψυγείο, έτοιμα για σερβίρισμα!
  – Ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το λικέρ μας μπορούμε να μη ρίξουμε όλη τη ζάχαρη. Όσο περισσότερο αλκοόλ μας πέσει, τόσο πιο δυνατό θα γίνει αλλά δε θέλουμε να μας σκεπάσει τη μυρωδιά του λεμονιού, ε; Είναι γλυκόπιοτο αλλά «βαράει» – μη το ξεχνάτε!


  Το διαβάσαμε εδώ

  Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά