Μελομακάρονα διαίτης μούρλια: Με βρώμη και αλεύρι ολικής


    Αφού σας αποκαλύψαμε το απόλυτο μυστικό για να βγουν τα μελομακάρονά σας μελωμένα από μέσα και τραγανά απ’ έξω (δείτε το εδώ) ήρθε η στιγμή να σας δώσουμε και την πιο τέλεια/υγιεινή συνταγή για να φάτε φέτος τα Χριστούγεννα χωρίς τύψεις.Τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων που στην περίπτωσή τους ποτέ δε σταματάς σε ένα. Ωστόσο, ένα μελομακάρονο βάρους περίπου 35γρ. περιέχει 190 θερμίδες που…

    ... αυξάνονται αν είναι με κουβερτούρα. Για τον λόγο αυτό το Youweekly.gr βρήκε για εσάς την πιο «ελαφριά» συνταγή. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Γη της Ελιάς: Σούπερ αποκλειστικό - Στάθης και Ιουλία παντρεύονται! ...

    Αφού σας αποκαλύψαμε το απόλυτο μυστικό για να βγουν τα μελομακάρονά σας μελωμένα από μέσα και τραγανά απ’ έξω (δείτε το εδώ) ήρθε η στιγμή να σας δώσουμε και την πιο τέλεια/υγιεινή συνταγή για να φάτε φέτος τα Χριστούγεννα χωρίς τύψεις.

    Τα αγαπημένα γλυκίσματα μικρών και μεγάλων που στην περίπτωσή τους ποτέ δε σταματάς σε ένα. Ωστόσο, ένα μελομακάρονο βάρους περίπου 35γρ. περιέχει 190 θερμίδες που αυξάνονται αν είναι με κουβερτούρα. Για τον λόγο αυτό το Youweekly.gr βρήκε για εσάς την πιο «ελαφριά» συνταγή.

    Υλικά για τα μελομακάρονα

    • 1 κούπα αλεύρι αμυγδάλου – αλεσμένα αμύγδαλα (120gr)
    • 1 κούπα αλεύρι βρώμης – αλεσμένη βρώμη (125gr)
    • 1 κούπα αλεύρι φαγόπυρου ή αλεύρι ολικής άλεσης (125gr)
    • 2/3 κούπας ελαιόλαδο (140gr)
    • 10 χουρμάδες
    • ½ κούπα χυμό πορτοκάλι (125gr)
    • 1 κ.γ κανέλα
    • ½ κ.γ γαρύφαλλο
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 1/3 κ.γ αλάτι
    • 1/3 κ.γ βανίλια

    Για το σιρόπι

    • ½ κούπα μέλι (170gr)
    • 1 κούπα νερό (200gr)
    • 1 ξύλο κανέλα
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    Οδηγίες

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
    • Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει το σιρόπι. Όταν βράσει το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι με τους χουρμάδες και στη συνέχεια αλέθουμε αυτό το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μία πάστα.
    • Όταν η πάστα του χουρμά είναι έτοιμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε το ζυμαράκι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. * όχι πολύ ώρα ανακάτεμα- τόσο μέχρι να δημιουργηθεί το ζυμαράκι μας.
    • Στη συνέχεια πλάθουμε τα μελομακάρονα μας.
    • Θα βγουν περίπου 30 γραμ. το ένα.
    • Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    • Βουτάμε τα καuτά-ζεστά μελομακάρονα μέσα στο χλιαρό-Κρύο σιρόπι για περίπου 1 λεπτό.
    • Αφού έχουμε σιροπιάσει όλα τα μελομακάρονα τα πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένα καρυδιά.
    • Καλές γιορτές και καλή όρεξη

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Βασιλόπιτα τσουρέκι: Το νούμερο ένα κόλπο με την μεμβράνη κουζίνας για να βγει «αφρός»

    Πατάτες βουτύρου για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά