Λουκουμαδένιες τυρόπιτες – Λαχταριστή συνταγή


    Φτιάξτε λαχταριστές λουκουμαδένιες τυρόπιτες. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο γρήγορο, δείτ…

    ...ε εδώ την τυρόπιτα που είναι έτοιμη στο τσακ-μπαμ. Υλικά (12 μερίδες) 200 ml χλιαρό νερό 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 30 γρ. νωπή 800 γρ. Αλεύρι (περίπου) 1 1/2 κ.γ. Αλάτι 300 γρ. Φέτα λιωμένη με το πιρούνι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη...

    Φτιάξτε λαχταριστές λουκουμαδένιες τυρόπιτες. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο γρήγορο, δείτε εδώ την τυρόπιτα που είναι έτοιμη στο τσακ-μπαμ.

    Υλικά (12 μερίδες)

    • 200 ml χλιαρό νερό
    • 1 1/2 κ.γ. ζάχαρη
    • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 30 γρ. νωπή
    • 800 γρ. Αλεύρι (περίπου)
    • 1 1/2 κ.γ. Αλάτι
    • 300 γρ. Φέτα λιωμένη με το πιρούνι
    • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Προσθέτουμε δυο κ. σ. Αλεύρι ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    • Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύουμε και τέλος ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια μας. Σκεπάζουμε και περιμένουμε να διπλασιαστεί.
    • Όταν το ζυμάρι φουσκώσει το χωρίζουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Ανοίγουμε το καθένα σε μέγεθος λίγο πιο μεγάλο από την παλάμη μας, βάζουμε μέσα λίγη φέτα και κλείνουμε σαν πουγκάκι. Γυρίζουμε προς τα κάτω τη μεριά που κλείσαμε το πιτάκι και πιέζουμε με τα χέρια να πλατύνει.
    • Αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ηλιέλαιο και σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

    Πηγή: cookpad

    Απολαυστική τυρόπιτα… σαν κέικ με απάκι

    Είναι σίγουρο, ότι θα θέλατε να δημιουργήσετε μια ωραία λιχουδιά, που θα συνοδεύσει το οικογενειακό τραπέζι. Το Athensmagazine.gr, λοιπόν, σας προτείνει αυτή την εξαιρετική συνταγή για μια απολαυστική τυρόπιτα, που μοιάζει… με κέικ και το απάκι κάνει τη διαφορά.

    Πρόκειται για μια πρόταση εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς έχει έναν πλήρως εναλλακτικό τρόπο στο στήσιμο και το ψήσιμό της, με το εν λόγω αλλαντικό να προστίθεται σαν ξεχωριστό υλικό. Σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε και είναι σίγουρο, ότι θα θέλετε συνέχεια να την επαναλαμβάνετε, αν και φυσικά θα μπορούσατε να εκτελέσετε και μια άλλη ωραία συνταγή για τυρόπιτα, κάνοντάς τη με σφολιάτα και αφράτη κρέμα τυριών, σε άλλη μια περίπτωση όπου δεν πρόκειται να μετανιώσετε για την επιλογή σας.

    τυρόπιτα κέικ απάκι

    Υλικά

    8 φύλλα κρούστας

    1 φλιτζάνι απάκι, ψιλοκομμένο

    2 και 2/3 φλιτζάνια φέτα, θρυμματισμένη

    1 συσκευασία κατίκι

    1 και 1/2 φλιτζάνια, τριμμένη μοτσαρέλα

    1 φλιτζάνι γραβιέρα, τριμμένη

    4 αβγά

    7 – 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

    3/4 κούπας ελαιόλαδο για τα φύλλα

    πιπέρι

    αλάτι

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι . Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.

    Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

    Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα.Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.

    Πηγή: Olivemagazine.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά