Φτιάξε εύκολα και γρήγορα σπιτικά μπέργκερ με κοτόπουλο!


    Φτιάξε σπιτικά μπέργκερ με κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα με αυτήν την συνταγή! Δημιούργησε μέσα σε 20 λεπτά νόστιμα μπέργκερ με κοτόπουλο! Έχεις λίγο χρόνο αλλά θέλεις λαχταριστό γεύμα; Εδώ είναι η λύσ…

    ...η! VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Ανοιχτοχέρα όπως πάντα - Το δώρο της Μενεγάκη για τα γενέθλια του γιου της, Άγγελου Λάτσιου Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 10...

    Φτιάξε σπιτικά μπέργκερ με κοτόπουλο εύκολα και γρήγορα με αυτήν την συνταγή!

    Δημιούργησε μέσα σε 20 λεπτά νόστιμα μπέργκερ με κοτόπουλο! Έχεις λίγο χρόνο αλλά θέλεις λαχταριστό γεύμα; Εδώ είναι η λύση!

    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

    Υλικά:

    Ελαιόλαδο
    1 στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλο
    1 κουταλάκι μουστάρδα
    2 φέτες τυρί

    1 ψωμί για μπέργκερ ή μπέιγκελ τεμαχισμένο στο μισό

    Μαρούλι
    Φέτες αβοκάντο
    Τσίλι
    ½ ντομάτα, κομμένο σε φέτες
    Ένα μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

    Εκτέλεση:

    Σε ένα ζεστό τηγάνι ψέκασε το λάδι. Πρόσθεσε το στήθος κοτόπουλου και ψήσε μέχρι να καφετίσει και από τις δύο πλευρές ομοιόμορφα. Αφαίρεσε το όταν είναι ζουμερό και δεν δείχνει πλέον ροζ. Αφήσε το να ξεκουραστεί.

    Εν τω μεταξύ, φτιάξε το burger σου! Χρησιμοποίησε τα παραπάνω υλικά για να έχεις έτοιμα όλα τα υπόλοιπα. Κόψε το στήθος κοτόπουλου στη μέση, τοποθέτησε το μέσα στο ψωμάκι και καλή απόλαυση!

    Έρευνα έδειξε ότι αν τρώτε μπέργκερ με αναψυκτικό κινδυνεύετε από…

    To Burger των χορτοφάγων! Η συνταγή που θα ξετρελάνει Vegan και μη…

    Το Youweekly.gr σου βρήκε την τέλεια συνταγή για burger είτε είσαι vegan είτε όχι!

    Υλικά

    Για το μανούρι
    4 φέτες μανούρι, πάχους 1,5εκ. περίπου
    5 κουτ. σούπας αλεύρι
    1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
    150γρ. φύλλο κρούστας ή κανταΐφι ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Για το burger
    4 ψωμάκια για burger
    4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
    4 φέτες μελιτζάνα πάχους 1,5εκ. περίπου
    4 φέτες ντομάτας
    4 φύλλα πράσινης σαλάτας
    4 κουτ. σούπας μαγιονέζα

    Διαδικασία
    Για το μανούρι: Ανακατεύετε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε στην άκρη. Πανάρετε τις φέτες από μανούρι περνώντας τις πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τα τρίμματα κρούστας και τις κρατάμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε το μανούρι για 3-4 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφήνετε τις φέτες τυριού να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.

    Για το burger: Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο, το αλείφετε με λίγο λάδι και ψήνετε τις μελιτζάνες πασπαλισμένες με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

    Κάνετε την ίδια διαδικασία με τα μανιτάρια και στο τέλος ψήνετε τα ψωμάκια για 1 λεπτό. Βάζετε στο κάτω μέρος από τα ψωμάκια μισή κουταλιά μαγιονέζα, από πάνω ένα φύλλο σαλάτας, μια φέτα ντομάτας, μια φέτα μελιτζάνα, ένα μανιτάρι, μια φέτα παναρισμένο μανούρι και κλείνετε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι αλειμμένο με την υπόλοιπη μισή κουταλιά μαγιονέζα.

    Tips
    Αντί για μανούρι μπορείτε να βάλετε φέτα ή καλαθάκι Λήμνου, και, για τους μη vegan, να προσθέσετε λίγο μπέικον.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Μπέργκερ με κρητικό απάκι, μελιτζάνα, πιπεριά και σάλτσα εστραγκόν

    Σπιτικό και πεντανόστιμο μπέργκερ με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο!

    Διαβάστε περισσότερες αλμυρές συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά