Κόβει το πάνω μέρος από 6 πατάτες και τις βάζει στο ταψί – Μόλις προσθέσει το λάδι και άλλα 3 υλικά ακόμη γίνεται… έκρηξη γεύσεων


    Γεμιστές πατάτες που μπορούν να συγκριθούν με έκρηξη ηφαιστείου; Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχουν μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πηρουνιά. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσ…

    ...μένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, μάθετε τη συνταγή που ακολουθεί.Θα χρειαστείτε: 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι 1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της...

    Γεμιστές πατάτες που μπορούν να συγκριθούν με έκρηξη ηφαιστείου; Η παρακάτω συνταγή με ψητές πατάτες έχουν μία φοβερή γέμιση που λιώνει και ρέει με κάθε πηρουνιά. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα συναρπαστικό ορεκτικό, μάθετε τη συνταγή που ακολουθεί.

    Θα χρειαστείτε:

    • 6 μεσαίες πατάτες ομοιόμορφες
    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • 1/2 φλιτζάνι τηγανικοί κύβοι μπέικον
    • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
    • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

    Οδηγίες:

    Κόψτε την κορυφή και τη βάση από τις πατάτες έτσι ώστε να μπορούν να στέκονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε έναν μικρό κώνο από κάθε πατάτα πριν χαράξετε τις άκρες.

    Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στις πατάτες και πασπαλήστε λίγο αλάτι. Ψήστε τις πατάτες σε όρθια θέση στους 200 ° C για 40 λεπτά.

    Τώρα γεμίστε τις πατάτες με μπέικον πριν προσθέσετε λίγο τυρί από πάνω και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά.

    Για να ολοκληρώσετε, προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος με περισσότερο μπέικον και σχοινόπρασο στην κορυφή.

    Όπως μπορείτε να δείτε τώρα, αυτές οι γεμιστές πατάτες εκρήγνυνται με γεύση! Απλά σιγουρευτείτε ότι δεν καείτε στη λάβα του τυριού

    Αν αγαπάτε τις πατάτες δοκιμάστε και τις πατάτες με κιμά!

    Η τυρόπιτα της ακαμάτρας

    Αυτή η τυρόπιτα είναι πανεύκολη κι ετοιμάζεται στο τσακ – μπαμ. Επίσης είναι πεντανόστιμη και μπορεί να φαγωθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Η τυρόπιτα της Ακαμάτρας ανήκει, όπως μάθαμε, στην κατηγορία “Ξεβράκωτες Πίτες”. Πίτες, δηλαδή, που γίνονται χωρίς φύλλο.

    Και ναι, το ομολογώ, το “ακαμάτρα” και το “ξεβράκωτη” στην ταυτότητά της είναι που με ενθουσίασαν ακόμα περισσότερο και από την ίδια τη συνταγή. Μα αλήθεια τώρα, μια τυρόπιτα που την φωνάζουν ακαμάτρα και κυκλοφορεί ανέμελη και ξεβράκωτη, δεν ακούγεται σαν ηρωίδα παιδικού ποιήματος;

    Υλικά

    • 400 γρ. φέτα (εγώ προτιμώ τις πιο πικάντικες, όπως Ηπείρου ή Δωδώνης)
    • 2 αυγά
    • 2 φλιτζ. γάλα και λίγο ακόμα γάλα σε ένα μικρό μπολάκι
    • 3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 35 γρ. ξηρή μαγιά
    • 1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να βάλετε και περισσότερο)
    • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Στο μπολάκι με το γάλα ρίχνουμε τη μαγιά και την ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά: τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, τη φέτα, την οποία τη σπάμε σε κομματάκια με τα χέρια μας, τον δυόσμο και τέλος τη διαλυμένη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
    • Αν δούμε ότι το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα. Σκεπάζουμε τη μπασίνα με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην ησυχίας της για 15 λεπτά, όσο χρειάζεται για κάνει η μαγιά τα μαγικά της.
    • Προθερμάνουμε το φούρνο, λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα πυρέξ και ψήνουμε την τυρόπιτά μας στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλετε, μπορείτε 10 λεπτά πριν την βγάλετε από το φούρνο να την πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί της προτίμησης σας.
    • Τρώγεται καλύτερα παρέα με μια δροσερή πράσινη σαλάτα και φίλους.

    Σε περίπτωση που νηστεύετε, δείτε εδώ την στριφτή νηστίσιμη τυρόπιτα της γιαγιάς. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά