«Κόλαση» η πίτσα σοκολάτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Έτοιμη σε 10 λεπτά


    Σκέτη «κόλαση» είναι η νέα συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που βρήκαμε για εσάς και το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να τη δοκιμάσετε τώρα που είστε περισσότερες ώρες στο σπίτι. Πρόκειται για μία πολ…

    ...ύ εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 10 λεπτά.Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σας προτείναμε οπωσδήποτε να τη φτιάξετε και αυτή όπως και αυτά τα εύκολα ψωμάκια στο τηγάνι! VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Βάσω...

    Σκέτη «κόλαση» είναι η νέα συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που βρήκαμε για εσάς και το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να τη δοκιμάσετε τώρα που είστε περισσότερες ώρες στο σπίτι. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη συνταγή, έτοιμη σε 10 λεπτά.

    Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σας προτείναμε οπωσδήποτε να τη φτιάξετε και αυτή όπως και αυτά τα εύκολα ψωμάκια στο τηγάνι!

    Πάμε να δούμε τη συνταγή για την πίτσα σοκολάτας της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Υλικά:

    • 2 φύλλα ζύμης για πίτσα
    • 1 κ.σ. βούτυρο
    • 4 κ.σ. πραλίνα
    • 1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας (γάλακτος λευκή, πικρή ή κομματάκια σοκολάτας της αρεσκείας σας smarties για διακόσμηση )
    • ½ φλ. χοντροκομμένα ψημένα φουντούκια

    Εκτέλεση:

    • Για τη γλυκιά πίτσα με σοκολάτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220ºC . Aν έχουμε πέτρα ψησίματος, την ακουμπάμε κάτω-κάτω στο φούρνο να πυρώνει. Αλλιώς, αναποδογυρίζουμε το ταψί της κουζίνας για να πυρώνει καλά.
    • Πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο κοπής. Βάζουμε ένα φύλλο ζύμης για πίτσα. Αν τη θέλουμε λεπτή, την ανοίγουμε με τον πλάστη. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα σε όλη την επιφάνεια και την αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε για περίπου 20′ -25′, ανάλογα με το πάχος της ζύμης, μέχρι να ροδίσει.
    • Αφού ψηθεί, την αλείφουμε με τη πραλίνα κάνοντας γρήγορες κινήσεις σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με τις σοκολάτες και τα φουντούκια και ψήνουμε για 1-2′, μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες. Κόβουμε στα 4 κάθε πίτσα και σερβίρουμε αμέσως.
    • Tip: Πριν στρώσουμε την πίτσα στο ξύλο κοπής, το πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μεταφέρεται εύκολα στην πυρωμένη πλάκα, χωρίς να διαλύεται.

    «Κόλαση» το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς σου βρήκαμε την πιο λαχταριστή συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, για κέικ μπανάνας με κανέλα. Πρόκειται για ένα «κολασμένο» σνακ το οποίο είναι ταυτόχρονα υγιεινό αλλά και πεντανόστιμο, ενώ μπορεί να ετοιμαστεί μέσα σε λίγα λεπτά.

    Το υπέροχο banana bread, «μπανανόψωμο» ή banana cake, είναι στην ουσία ένα κέικ μπανάνα στο σχήμα ψωμιού. Γι’ αυτό και τα τόσα ονόματα. Γίνεται με λίγα κι απλά υλικά, χωρίς μίξερ και είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτή είναι η αυθεντική αμερικανική banana bread συνταγή. Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο Argiro.gr!

    Πάμε να δούμε τη συνταγή για το κέικ μπανάνας με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά:

    • 125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
    • 200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
    • 2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
    • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
    • 1/2 κ.γλ. κανέλα
    • 220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
    • 1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
    • 1/3 κ.γλ. αλάτι
    • 100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
    • 3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
    • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
    • 100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα

    Εκτέλεση:

    • Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).
    • Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.
    • Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.
    • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.
    • Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.
    • Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.
    • Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
    • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.
    • Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.
    • Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.
    • Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.
    • Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.
    • Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.
    • Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.
    • Το αδειάζουμε στη φόρμα.
    • Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.
    • Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.
    • Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.
    • Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

    Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε αξίζει να δοκιμάσετε και αυτή την υπέροχη συνταγή για μπακλαβά με πραλίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    11+1 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να φτιάξεις το καλύτερο σπιτικό ψωμί

    Το πιο εύκολο γλυκό σοκολάτας με αμύγδαλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά