Οι τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι: Το μοναδικό κόλπο για να δεις αν είναι όπως ακριβώς τη θέλεις


    Η Κυριακή συνηθίζεται να συνοδεύεται από… μερακλήδικο φαγητό και η μπριζόλα είναι ένα εξ αυτών, ασφαλώς, με το κρέας αυτό να είναι αρκετά εύκολο στο μαγείρεμα, αλλά να έχει τα δικά του κόλπα.Για να …

    ...είμαστε σωστοί, οι τέλειες μπριζόλες, γίνονται στα κάρβουνα. Αλλά και στο τηγάνι γίνονται εξίσου νόστιμες αλλά και κυρίως γρήγορα. Αν δεν κατέχετε το «σπορ» το κάρβουνου, σας έχω όλα τα μυστικά για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι και για αυτό σας προτείνουμε και μια τρομερή...

    Η Κυριακή συνηθίζεται να συνοδεύεται από… μερακλήδικο φαγητό και η μπριζόλα είναι ένα εξ αυτών, ασφαλώς, με το κρέας αυτό να είναι αρκετά εύκολο στο μαγείρεμα, αλλά να έχει τα δικά του κόλπα.

    Για να είμαστε σωστοί, οι τέλειες μπριζόλες, γίνονται στα κάρβουνα. Αλλά και στο τηγάνι γίνονται εξίσου νόστιμες αλλά και κυρίως γρήγορα. Αν δεν κατέχετε το «σπορ» το κάρβουνου, σας έχω όλα τα μυστικά για τις τέλειες μπριζόλες στο τηγάνι και για αυτό σας προτείνουμε και μια τρομερή μαρινάδα.

    • Αφησέ τες για 1½ ώρα τουλάχιστον, εκτός ψυγείου για να «έρθουν» σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό θα βοηθήσει να χαλαρώσουν οι ίνες τους και να ψηθούν καλύτερα.
    • Φτιάξε μια μαρινάδα με διάφορα υλικά και βοήθησε τις μπριζόλες σου να νοστιμίσουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σίγουρα λάδι, κάτι όξινο όπως κρασί, μπύρα, ξίδι ή χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, σάλτσα σόγιας (με προσοχή γιατί είναι αλμυρή), σκόρδο, μυρωδικά φρέσκα ή ξερά, μουστάρδα, μπαχαρικά (κάρυ, πάπρικα, μπαχάρι κ.λπ.), πιπέρια, τζίντζερ. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι, διάλεξε υλικά και φτιάξε την δική σου μαρινάδα.
    • Ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν σίγουρα μαλακές, είναι η άρμη. Το αλατόνερο, μαλακώνει τις ίνες του κρέατος και το νοστιμίζει. Για κάθε μπριζόλα, υπολόγισε 100 γρ. νερό και 1 κοφτή κουταλιά αλάτι. Το καλύτερο θα ήταν να τις αφήσεις όλο το βράδυ στην άρμη και την άλλη μέρα, να τις βγάλεις, να τις σκουπίσεις και να τις μαρινάρεις.
    • Για να έχεις ένα τέλειο ψήσιμο, θα πρέπει να έχεις το σωστό σκεύος. Το πιο σωστό είναι να επιλέξει ένα ραβδωτό τηγάνι-ψηστιέρα. Αν δεν έχεις, θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντικολλητικό τηγάνι που «ανεβάζουν» υψηλές θερμοκρασίες και οι μπριζόλες θα γίνουν ξεροψημένες εξωτερικά και ζουμερές εσωτερικά. Επίσης, δεν θα υπάρχει κίνδυνος να σου κολλήσουν.

    Μπριζόλες στο τηγάνι κόλπο

    • Αν έχεις μαρινάρει τις μπριζόλες ή τις έχεις σε άρμη, τις στραγγίζεις (τη μαρινάδα μη την πετάξεις γιατί μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια σάλτσα) και τις ταμπονάρεις με χαρτί κουζίνας.
    • Βάζεις το αντικολλητικό τηγάνι στη σε πολύ δυνατή φωτιά και το αφήνεις να ζεσταθεί μέχρι να καπνίσει.
    • Ρίχνεις στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται για να καλύψεις απλώς τον πάτο του τηγανιού με ένα λεπτό φιλμ. Το αφήνεις για 1-2 λεπτά μέχρι να αχνίσει.
    • Βάζεις 2 μπριζόλες στη φωτιά (ανάλογα το τηγάνι και το μέγεθος των κρεάτων) και όχι περισσότερες γιατί θα «ρίξεις» τη θερμοκρασία και οι μπριζόλες θα γίνουν βραστές.
    • Μόλις βάλεις τις μπριζόλες στο τηγάνι, χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και ψήνεις για 6-8 λεπτά χωρίς να τις γυρίσεις. Τις γυρίζεις με προσοχή με μια ξύλινη σπάτουλα και όχι με πηρούνι γιατί θα χάσουν τα ζουμάκια τους.
    • Συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 6-8 λεπτά μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά. Κάνεις μια χαρακιά με τη μύτη του μαχαιριού και ελέγχεις αν είναι ψημένη στο βαθμό που σου αρέσει ή πρέπει να τις αφήσεις για λίγα λεπτά ακόμα.
    • Βγάζεις τις μπριζόλες και τις αφήνεις για 5 λεπτά σε ένα πιάτο για να ξεκουραστούν και μετά τις σερβίρεις.

    Πηγή: Dinanikolaou.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά