Γλυκό ψυγείου με κρέμα κακάο – Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ


    Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα κακάο και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη και παράλληλα οικονομική συνταγή. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ωστόσο, αν θέλετε μια πιο εύκολη σ…

    ...υνταγή, δείτε εδώ το γλυκό που είναι έτοιμο στο τσακ μπαμ. 1 1/2 κουτί σαβουαγιάρ ή σφολιατίνια 500 γρ φυτική κρέμα 400 γρ κρέμα κακάο ή μερέντα Λίγο γάλα 1 φακελάκι σαντιγί Λίγο κονιάκ Λίγα chocolate chips 1 ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ Μουλιάζουμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα με κονιάκ και...

    Φτιάξτε λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα κακάο και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια γρήγορη και παράλληλα οικονομική συνταγή. Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Ωστόσο, αν θέλετε μια πιο εύκολη συνταγή, δείτε εδώ το γλυκό που είναι έτοιμο στο τσακ μπαμ.

    • 1 1/2 κουτί σαβουαγιάρ ή σφολιατίνια
    • 500 γρ φυτική κρέμα
    • 400 γρ κρέμα κακάο ή μερέντα
    • Λίγο γάλα
    • 1 φακελάκι σαντιγί
    • Λίγο κονιάκ
    • Λίγα chocolate chips
    • 1 ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ

    εύκολο γλυκό ψυγείου

    • Μουλιάζουμε τα μπισκότα σε λίγο γάλα με κονιάκ και τα τοποθετούμε στο ταψί.
    • Βράζουμε για λίγο την κρέμα κακάο σε φούρνο μικροκυμάτων για να γίνει λίγο ρευστή και βάζουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα.
    • Χτυπάμε στο μίξερ την φρέσκα κρέμα μαζί με την σκόνη σαντιγί μέχρι να γίνει ρευστή κρέμα και τοποθετούμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα. Βάζουμε και τα μισά chocolate chips.
    • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Μέσα στην υπόλοιπη κρέμα βάζουμε την κρέμα κακάο και τα chocolate chips που μας έμειναν και αφού τα αναμείξουμε, βάζουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.
    • Για γαρνίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κομματάκια σοκολάτας ή καβουρδισμένα χοντροαλεσμένα φουντούκια.
    • Αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.

    Πηγή: cookpad

    Πεντανόστιμο και τραγανό γλυκό ψυγείου με μπισκότα

    Τα γλυκά ψυγείου είναι ένα έδεσμα που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους και καταναλώνεται εύκολα όλες τις εποχές. Το Athensmagazine.gr σήμερα έψαξε και βρήκε για εσάς την απόλυτη συνταγή για ένα πεντανόστιμο και τραγανό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά. Αν πάλι, προτιμάτε τις αλμυρές γεύσεις, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια λαχταριστή κασερόπιτα.

    Εξοπλισμός

    • Μίξερ
    • Κορνέ
    • Μεγάλο μπολ
    • Σκεύος 33x20x8 εκ

    Υλικά

    • 380 γρ μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα
    • 50 γρ άλειμμα μπισκότου για γαρνίρισμα
    • 3 μπισκότα τύπου πτι μπερ ή μιράντα θρυμματισμένα για γανρίρισμα

    Για τη γέμιση:

    • 600 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά κρύα
    • 300 γρ κρέμα τυρί
    • 180 γρ άλειμμα μπισκότου
    • 1 κγ άχνη ζάχαρη προαιρετικά
    • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας

    Οδηγίες

    • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας να αφρατέψει.
    • Προσθέτω την κρέμα τυρί και συνεχίζω την ανάδευση.
    • Ρίχνω το άλειμμα μπισκότου και το ενσωματώνω στο μείγμα.
    • Στρώνω στη σειρά τα μπισκότα στο σκεύος καλύπτοντας όλο τον πάτο του (αν χρειαστεί κόβω και μικρότερα κομμάτια να καλυφθούν τα κενά).
    • Απλώνω πάνω τους το 1/3 της γέμισης (μπορώ να το ζυγίσω αν θέλω ακρίβεια) και συνεχίζω με άλλες δυο στρώσεις μπισκότα – γέμιση (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορώ να τα χωρίσω σε δυο και να κάνω δυο στρώσεις από μπισκότο και γέμιση).
    • Βάζω τα 50 γρ άλειμμα σε ένα κορνέ (θα χρησιμοποιήσω τα 20 γρ από αυτά) με στρογγυλή μύτη και δημιουργώ ευθείες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς με διάστημα 2 εκ. μεταξύ τους.
    • Με ένα ξυλάκι από σουβλάκι «τραβάω» ευθείες γραμμές ανά 3 εκ περίπου κάθετα από τις προηγούμενες.
    • Ενδιάμεσα στις παράλληλες γραμμές «τραβάω» πάλι παράλληλη αλλά με αντίθετη φορά τώρα.
    • Θρυμματίζω 3 μπισκότα και τα πασπαλίζω περιμετρικά στο γλυκό.
    • Τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσει καλά για όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 5 ώρες πριν το κόψω για να το σερβίρω.

    ΤΙΠ: Για να μην κολλάει το μαχαίρι όταν κόβω τα κομμάτια, το βουτάω σε νερό.

    Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

    Πηγή: paxxi.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά