Η μυστική συνταγή για την λαχταριστή πίτσα της γιαγιάς


    Οι συνταγές της γιαγιάς είναι πάντα οι πιο νόστιμες και οι πιο λαχταριστές. Όλοι μας πάντα αναρωτιόμασταν, μάλιστα, ποιο είναι αυτό το “μαγικό” συστατικό που προσθέτουν μέσα οι αγαπημένες μας γιαγιάδε…


    Οι συνταγές της γιαγιάς είναι πάντα οι πιο νόστιμες και οι πιο λαχταριστές. Όλοι μας πάντα αναρωτιόμασταν, μάλιστα, ποιο είναι αυτό το “μαγικό” συστατικό που προσθέτουν μέσα οι αγαπημένες μας γιαγιάδες και κάνουν τόσο νόστιμα και μυρωδάτα τα όσα φτιάχνουν.

    Αν θέλεις μία δόση “γιαγιάς” στην μαγειρική σου, τότε σου βρήκαμε την συνταγή για πίτσα που θα σου θυμίσει την γιαγιά σου και την αξέχαστη γεύση των φαγητών της. Με την ευκαιρία δες εδώ την μυστική συνταγή για τα τυροπιτάκια κουρού της γιαγιάς.

     Η πίτσα της γιαγιάς: Έτσι θα την φτιάξεις

    Υλικά για το ζυμάρι

    • ½ κιλό αλεύρι
    • 1 ½ φλιτζάνα τσαγιού χλιαρό νερό
    • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
    • 1 κουταλάκι ζάχαρη
    • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
    • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

    Υλικά για τη σάλτσα

    • 1 μικρό κουτί με ντομάτες τριμμένες
    • Λίγο ελαιόλαδο
    • 10 – 12 ντοματίνια προαιρετικά
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • Αλάτι – Ζάχαρη – Θυμάρι – Πιπέρι (Λίγο από το καθένα)

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μπολ βάζεις το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. (Περίμενε 5 με 10 λεπτά να αφρίσει λίγο η μαγιά να δείξει ότι ενεργοποιείται)
    • Ρίχνεις λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.
    • Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, την κάνεις μια μπάλα με το χέρι.
    • Στη συνέχεια την αδειάζεις σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.
    • Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.
    • Θα λαδώσεις ελαφρά ένα βαθύ μπολ και θα βάλεις μέσα τη ζύμη. Σκέπασε το με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη για περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάλτο κάπου ζεστά.
    • Αφού ανέβει η ζύμη, μπορείς να τη χωρίσεις σε 2 κομμάτια για 2 πίτσες με διάμετρο 30-35 εκ. ή να τη βάλεις σε ένα μεγάλο ταψί παραλληλόγραμμο για να κάνεις μια μεγάλη.
    • Την ξανασκεπάζεις κι αφήνεις για μισή ώρα να φουσκώσει πάλι η ζύμη.
    • Ρίξε κάτω λίγο λάδι στο ταψί να μην κολλήσει η πίτσα κι άνοιξε με τις άκρες των δακτύλων σου ή εναλλακτικά σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε την με ένα πλάστη.
    • Από πάνω βάζεις τη σάλτσα* που έχεις φτιάξει, τυρί, ντομάτες, ζαμπόν, γαλοπούλα, πιπεριές ή ό,τι άλλο σε… εμπνέει!
    • Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στο πάνω κάτω γκριλ χωρίς αέρα.
    • Για τη σάλτσα: βάζεις σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά να βράσουν, και μετά την πρώτη βράση χαμηλώνεις τη θερμοκρασία μέχρι να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα υλικά σου.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...