Σπάει 3 αυγά μέσα σε μια πατάτα – Όταν τελειώνει μας τρέχουν ήδη τα σάλια…


    Πατάτες με αυγά: Αυτή η συνταγή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να συνδυάσετε δύο ταιριαστά υλικά: τις πατάτες και τα αυγά. Σας προτείνουμε αυτή την κλασική συνταγή με γεμιστές πατάτες να την συνδυάσετ…


    Πατάτες με αυγά: Αυτή η συνταγή είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να συνδυάσετε δύο ταιριαστά υλικά: τις πατάτες και τα αυγά. Σας προτείνουμε αυτή την κλασική συνταγή με γεμιστές πατάτες να την συνδυάσετε με τριμμένο τυρί και μπέικον, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό, τι άλλα υλικά επιθυμείτε. Είναι ιδανικό για πρωινό, αλλά και ως συνοδευτικό ή μεζές.

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστικη συνταγή για pancakes με πατάτες που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

    • 3 μεγάλες ψητές πατάτες
    • 3 αυγά
    • 3 λωρίδες μπέικον τηγανισμένες και ψιλοκομμένες
    • 3 κουταλιές τυρί τσένταρ τριμμένο
    • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • βούτυρο
    • αλάτι, πιπέρι
    • Ξεκινήστε ψήνοντας τις πατάτες, ή ψήστε τις εκ των προτέρων για να γλιτώσετε χρόνο. Μόλις ψηθούν, κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το εσωτερικό με ένα κουτάλι, σχηματίζοντας ένα μικρό μπολάκι.
    • Προσθέστε στο εσωτερικό κάθε πατάτας μισή κουταλιά βούτυρο και σπάστε ένα αυγό. Πασπαλήστε με τυρί και προσθέστε το ψιλοκομμένο μπέικον. Τελειώστε με την προσθήκη μαϊντανού και αλάτι και πιπέρι της επιλογής σας.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
    • Αφήστε να κρυώσει για μερικά λεπτά. Σερβίρετε και απολαύστε.

    Σπάει 3 αυγά μέσα σε μια πατάτα - Όταν τελειώνει μας τρέχουν ήδη τα σάλια…

    Η συνταγή με το μυστικό υλικό για τις απόλυτες πατάτες φούρνου που πρέπει να μάθετε

    Πατάτες: Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που κάνουν την εμφάνισή τους σχεδόν σε όλα τα κυριακάτικα (και μη) τραπέζια με την οικογένεια είναι οι πατάτες φούρνου.

    Αυτές οι μικρές, χρυσαφένιες μπουκιές που είναι μαλακές στο εσωτερικό και τραγανές έξω χαρίζουν απλόχερα στιγμές απόλαυσης σε αυτούς που τις προτιμούν από τις τηγανητές. Όποια συνταγή και να ακολουθείς για την προετοιμασία τους, υπάρχουν ακόμα δεκάδες τρόποι που μπορούν να απογειώσουν τη γεύση τους.

    Εμείς εντοπίσαμε μια εύκολη συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσεις- έτσι για να κάνεις τη διαφορά στο επόμενο τραπέζι! Ωστόσο, εκτός από αυτή τη συνταγή, το Athensmagazine.gr σας προτείνει και μουσακά με πατάτες και μπεσαμέλ γιαουρτιού.

    Αναλυτικά η συνταγή:

    • 1.800 κιλά πατάτες
    • 2 κ.σ αλάτι
    • 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
    • 5 κ.σ ελαιόλαδο
    • 1 γεμάτη χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
    • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • Αλατοπίπερο
    • Κόψε τις πατάτες σε στιλ ‘κυδωνάτες’
    • Σε 8 φλυτζάνια νερό, ρίξε το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Μόλις πάρει βράση ρίξε τις πατάτες. Αυτό το κόλπο θα βοηθήσει να μαλακώσει το εσωτερικό και να γίνει πιο τραγανό το εξωτερικό της πατάτας.
    • Βγάλε τις πατάτες μόλις δεις ότι τις τρυπάει το μαχαίρι. (Μετά από 10 λεπτά περίπου).
    • Ενώ βράζουν οι πατάτες, ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι μαζί με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλατοπίπερο. Μαγείρεψε το μείγμα για λίγο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα το σκόρδο και μετά σούρωσέ το αμέσως, έτσι θα καταφέρεις να αρωματίσεις το λάδι χωρίς να φας παράλληλα καμένα βότανα.
    • Σουρώνεις τις πατάτες και τις προσθέτεις στο μπολ με το αρωματισμένο λάδι, αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις καλά. Σε αυτή τη φάση δεν σε πειράζει να λιώσουν λίγο και να έχουν μικρά κομμάτια γύρω τους, γιατί αυτά θα δώσουν την τραγανή υφή.
    • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου και ρίχνεις τις πατάτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις ψήνεις σε αυτή τη θερμοκρασία και στο πάνω κάτω (ή στους 200 και στον αέρα) για 20 λεπτά και μετά τις γυρνάς προσεκτικά ώστε να ψηθούν καλά.
    • Για έξτρα άρωμα μπορείς να ανακατέψεις τις φρεσκοψημένες πατάτες με το δεντρολίβανο και το σκόρδο που σούρωσες νωρίτερα από το λάδι και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

    Δες το βίντεο:


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...