Νηστίσιμα μπιφτέκια με κάρυ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό για να βγουν αφράτα


    Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με κάρυ, πεντανόστιμα, χορταστικά, υγιεινά και αφράτα από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ποιο το μυστικό της;Κατάλληλα και για vegan διατροφή. Την γευστική αυτή συντ…

    ...αγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω θα βρείτε τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα πετύχετε! VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor 4 spoiler 11/5: Ο δεύτερος προτεινόμενος - Αναμενόμενο! ...

    Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών με κάρυ, πεντανόστιμα, χορταστικά, υγιεινά και αφράτα από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ποιο το μυστικό της;

    Κατάλληλα και για vegan διατροφή. Την γευστική αυτή συνταγή την βρήκαμε στο argiro.gr και παρακάτω θα βρείτε τόσο τα υλικά όσο και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να τα πετύχετε!

    Υλικά Συνταγής

    • 250 γραμ. φακές ή μαυρομάτικα φασόλια
    • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
    • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
    • 4 πατάτες κομμένες στα 4
    • 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/4 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 1/2 κ.γλ. κάρυ
    • 1/2 κ.γλ. κύμινο
    • 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λίγο ελαιόλαδο

    Εκτέλεση

    • Για τα νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών, βάζουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.
    • Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το τριμμένο καρότο, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο.
    • Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
    • Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
    • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια λαχανικών, μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.

    Αν θες ακόμα μια νηστίσιμη συνταγή δες εδώ πως να φτιάξεις μύδια σαγανάκι!

    Τέρμα πια στα μπιφέκια «τούβλο» – Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη

    Αν βαρέθηκες τα μπιφτέκια – «τούβλο» έχουμε την λύση! Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι στη βρώμη και αυτή η συνταγή είναι ποίημα. Και θα γλιτώσεις θερμίδες και θα πάρεις παραπάνω γεύση, ακόμα το σκέφτεσαι να την κάνεις;

    Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά ένα προς ένα, μερικά τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας. Είστε έτοιμη να τα δείτε;

    Υλικά Συνταγής

    Για τις μεθυσμένες πατάτες

    • 8 πατάτες
    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
    • 2 λεμόνια (χυμός)
    • 2 κ.σ. μουστάρδα
    • 1 (350ml) κουτάκι μπύρα
    • 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
    • αλάτι και πιπέρι

    Για τα μπιφτέκια

    • 800 γρ. κιμάς (από μοσχάρι
      κοτόπουλο ή γαλοπούλα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 1/2 φλ. κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
    • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 2 κ.σ. γιαούρτι
    • 1 κ.σ. μουστάρδα
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Αυτά τα υγιεινά μπιφτέκια με βρώμη, μπορούν να γίνουν με κιμά από μοσχάρι, κοτόπολο ή γαλοπούλα. Πριν φτιάξουμε όμως το μείγμα του κιμά, ετοιμάζουμε τις πατάτες φούρνου.
    • Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, λάδι και τον χυμό του λεμονιού.
    • Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με την μπύρα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 15’.
    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά να μαραθούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
    • Σε μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
    • Πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Αφού έχουν ψηθεί οι πατάτες για 50′, τότε τοποθετούμε τα μπιφτέκια πάνω στις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25′ περίπου ώσπου να ροδίσουν (ανάλογα το ψήσιμο που επιθυμούμε)

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Νηστίσιμες τηγανίτες Πάρου με κανέλα και μέλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Νηστίσιμη σιροπιαστή σταφιδόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη και κανέλα

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά