Ζουμερή και γρήρορη – Η πορτοκαλόπιτα των 5 λεπτών


    Μία νόστιμη, αφράτη, μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα μες στη γλύκα. Ιδανικό για επιδόρπιο μετά από βαριά-λιπαρά γεύματα, γιατί είναι δροσερό και σχετικά ελαφρύ. Συνδυάζετε μαγικά …


    Μία νόστιμη, αφράτη, μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα που θα σας αφήσει με το στόμα μες στη γλύκα. Ιδανικό για επιδόρπιο μετά από βαριά-λιπαρά γεύματα, γιατί είναι δροσερό και σχετικά ελαφρύ. Συνδυάζετε μαγικά με μία μπάλα παγωτό σοκολάτα!

    Υλικά

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • Baking powder 1 φακελ.
    • 2 βανίλιες
    • 4 αυγά
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι

    Για το σιρόπι:

    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 3 ποτήρια νερό
    • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

    Εκτέλεση:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

    Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να κομματιάζεται εύκολα όσο περισσότερη ώρα τόσο καλύτερα

    Πάνω στον πάγκο εργασίας κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια.

    Ανακατεύουμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι.

    Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Ρίχνουμε το φύλλο στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλά.

    Λαδώνουμε 1 πυρέξ 30*23 cm και αδειάζουμε όλο το μείγμα.

    Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 30 λεπτά περίπου , πάνω-κάτω στη θέση 2 του φούρνου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά. Στα 30 λεπτά, αν δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Για να βεβαιωθούμε ότι η πορτοκαλόπιτα είναι καλά ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Όταν βγει στεγνό το γλυκό είναι έτοιμο.Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει καλά.

    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτά ή περισσότερο, έως ότου δέσει και αποκτήσει το μισό του όγκο

    Όπως είναι καuτό περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά όλο το σιρόπι.

    Σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι ή σοκολάτα (δείτε εδώ οδηγίες για να το φτιάξετε σπίτι).

    Θερμίδες πορτοκαλόπιτας

    Πορτοκαλόπιτα θερμίδες (100γρ): 323

    Συνταγές για πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη φέρουν λιγότερες θερμίδες καθώς η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από τη στέβια.

    Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη θερμίδες: 235

    Ωστόσο, όταν αυτή η γλυκιά πίτα συνοδεύεται από παγωτό φυσικό επακόλουθο είναι να αυξάνουμε την πρόσληψη θερμίδων.

    Τέλος, είναι ένα γλυκό που μπορούν να καταναλώσουν χορτοφάγοι αλλά όχι vegan καθώς υπάρχει πολλές φορές το γιαούρτι ως υλικό.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Τραγανή μηλόπιτα με έντονη γεύση – Το μυστικό στις σταγόνες συγκεκριμένου ποτού!

    Λαχταριστή τυρόπιτα με λάδι, μοτσαρέλα και φύλλο μπακλαβά – Έτοιμη ούτε σε 15 λεπτά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...