Λαχταριστά νηστίσιμα λουκούμια λεμονιού!


    Η νηστεία έχει ξεκινήσει και θα κρατήσει για πολύ ακόμα. Δεν γίνεται όμως να μην καταναλώσουμε γλυκά για όλη αυτή την περίοδο και αφού δεν μπορείς να φας κανένα ζωικό παράγωγο εμείς σου βρήκαμε την πι…


    Η νηστεία έχει ξεκινήσει και θα κρατήσει για πολύ ακόμα. Δεν γίνεται όμως να μην καταναλώσουμε γλυκά για όλη αυτή την περίοδο και αφού δεν μπορείς να φας κανένα ζωικό παράγωγο εμείς σου βρήκαμε την πιο γρήγορη και γευστική συνταγή για λουκούμια λεμονιού. Αν πάλι είστε λάτρεις της σοκολάτας, ρίξε μια ματιά σε αυτή την πεντανόστιμη νηστίσιμη σοκολατόπιτα!

    ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 νεροπότηρο μεγάλο νερό,1 νεροπότηρο μεγάλο χυμό φρέσκου λεμονιού,1 νεροπότηρο μεγάλο ζάχαρη,1 νεροπότηρο μεγάλο νισεστέ, μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ λεμονιού.
    • Τα ανακατεύουμε στο χαμηλό ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να γίνει μαστιχωτό!
    • Μόλις έρθει το μείγμα γύρω γύρω από την κουτάλα είναι έτοιμο!
    • Το τοποθετούμε σε πυρέξ 20εκ. διαστάσεων το στρώνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει!
    • Στην συνέχεια κόβουμε κομματάκια και τα βουτάμε στην καρύδα!

    Πηγή: xrysessyntages.gr

    Νηστίσιμα κουλουράκια με γεύση λεμόνι χωρίς βούτυρο και αυγά, έτοιμα σε 35 λεπτά

    Ένα υπέροχο, απλούστατο και νηστίσιμο γλύκισμα το οποίο θα σας ξετρελάνει. Δεν θέλει πολλά υλικά, έχουν άρωμα λεμονιού και δεν περιέχουν βούτυρο και αυγά. Είναι η καλύτερη και πιο ιδιαίτερη νηστίσιμη συνταγή!

    Σε μόλις 30 λεπτά θα τα έχετε στο πιάτο σας.

    Τα υλικά που θα χρειαστούμε

    • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
    • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
    • Ξύσμα από 2 λεμόνια
    • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
    • 1 ποτήρι νερό
    • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
    • 2-3 γαρύφαλλα
    • 1 στίκ κανέλα

    κουλούρια με γεύση λεμόνι

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι με άρωμα λεμονιού που θα χρησιμοποιήσουμε.
    • Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μια κούπα ζάχαρης μαζί με το νερό τη κανέλα το γαρίφαλο και τον χυμό λεμονιού.
    • Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
    • Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
    • Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει.
    • Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.
    • Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
    • Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε.
    • Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
    • Το μόνο που χρειαζετε είναι να τα αφήσουμε να κρυώσουν και τα μπισκότα μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

    Αν ψάχνετε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές δοκιμάστε και το νηστίσιμο εκμέκ από το Άγιο Όρος!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...