Χοιρινό πρασοσέλινο με μπόλικο λεμόνι από τη Βέφα Αλεξιάδου – Θα πάθει σοκ η γλώσσα σας


    Η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου μέσα από το κανάλι της στο Youtube μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε μια συνταγή για χοιρινό πρασοσέλινο με μπόλικο, μάλιστα, λεμόνι. Θα πάθει σοκ η γλώσσα σας γιατί είν…

    ...αι λουκούμι και το έχουμε δοκιμάσει!Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας φτιάχνει στην κουζίνα της στην Αθήνα ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγητό της Ελληνικής Κουζίνας Χοιρινό Πρασοσέλινο αυγολέμονο. ...

    Η κορυφαία Βέφα Αλεξιάδου μέσα από το κανάλι της στο Youtube μας δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξουμε μια συνταγή για χοιρινό πρασοσέλινο με μπόλικο, μάλιστα, λεμόνι. Θα πάθει σοκ η γλώσσα σας γιατί είναι λουκούμι και το έχουμε δοκιμάσει!

    Η αγαπημένη μας Βέφα Αλεξιάδου μας φτιάχνει στην κουζίνα της στην Αθήνα ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγητό της Ελληνικής Κουζίνας Χοιρινό Πρασοσέλινο αυγολέμονο.

    Υλικά

    • 1 ½ Kg χοιρινή σπάλα (ή μοσχάρι ή αρνί) σε μερίδες

    • ¾ κούπας λάδι

    • 4 πράσα μέτριου πάχους όχι πολύ χοντρά κομμένα & ζεματισμένα

    • 1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε κομμάτια

    • ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι ξερό

    • 2 κούπες φύλλα σέλινο χοντροκομμένα

    • αλάτι πιπέρι

    Για το αυγολέμονο

    • 2 αυγά

    • 1/3 κούπας χυμός λεμόνι

    Για την εκτέλεση της συνταγής παρακολουθήστε το βίντεο της Βέφας Αλεξιάδου:

    Κι αν θες κάτι σε γλυκό η Βέφα μας έχει δώσει την συνταγή για το κέικ των αγγέλων.

    Κοτόπουλο με μπόλικο λεμόνι στο φούρνο από την Βέφα Αλεξιάδου – Θα πάθουν “καρδιά” από την πρώτη μπουκιά

    Έχεις ακούσει πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι; Ε, αυτή η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου θα τους κάνει όλους να πάθουν “καρδιά” με την πρώτη μπουκιά! Μιλάμε για την κλασική συνταγή του κοτόπουλου στο φούρνο με μπόλικο, όμως λεμόνι.

    Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα:

    Μερίδες 4-5

    Χρόνος προετοιμασίας 30’

    Χρόνος ψησίματος 1 ώρα και 30’

    Υλικά:

    1 κοτόπουλο

    1/2 κούπας χυμό λεμονιού

    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

    2 κιλά πατάτες, σε κομμάτια

    1/2 κούπας λάδι

    1/2 κούπας βούτυρο, σε κομματάκια

    Προετοιμασία

    Πλύντε το κοτόπουλο, στραγγίστε το και βάλτε το σε ταψί ή πυρέξ σκεύος με διαστάσεις 25Χ35 εκ. Τρίψτε το κοτόπουλο με το μισό χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Αραδιάστε τριγύρω τις πατάτες. Περιχύστε τες με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε τες. Περιχύστε το φαγητό με το λάδι και πασπαλίστε το με αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βάλτε το βούτυρο εδώ κι εκεί επάνω στις πατάτες.

    Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 1800C, 1 ώρα και 30’ περίπου. 15’ πριν το βγάλετε από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο κι αφήστε το φαγητό να ροδίσει. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ίσως χρειασθεί να προσθέσετε λίγο νερό. Μην το βάλετε από την αρχή, αφήστε πρώτα το φαγητό να σιγοψηθεί με το δικό του ζουμί, το χυμό λεμονιού και το λίπος.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Εύκολη μους λεμονιού από την Βέφα Αλεξιάδου – Για “σβήσιμο” μετά το φαγητό

    Κέικ αγγέλων με λεμόνι – Οργασμός γεύσεων από την Βέφα Αλεξιάδου

    Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά