Τηγανιτές πατάτες χωρίς ίχνος θερμίδων! Αυτή είναι η μαγική συνταγή!


    Θέλεις να απολαμβάνεις τις τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις και χωρίς να φορτωθείς τις θερμίδες από το λάδι του τηγανίσματος; Αυτός είναι ο μαγικός τρόπος!Ακόμα έχουμε και το κόλπο για να τις κάνετε πιο…

    ... τραγανές και νόστιμες, πέρα από διαιτητικές!Μερίδες: 4Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτάΣυνολικός χρόνος: 55 λεπτάΥλικά1/2 κιλό μεγάλες πατάτες4 κ.γ. ηλιέλαιο1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινόμια πρέζα ζάχαρηΕκτέλεσηΠροθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και...

    Θέλεις να απολαμβάνεις τις τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις και χωρίς να φορτωθείς τις θερμίδες από το λάδι του τηγανίσματος; Αυτός είναι ο μαγικός τρόπος!

    Ακόμα έχουμε και το κόλπο για να τις κάνετε πιο τραγανές και νόστιμες, πέρα από διαιτητικές!

    Μερίδες: 4

    Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
    Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

    Υλικά

    1/2 κιλό μεγάλες πατάτες
    4 κ.γ. ηλιέλαιο
    1/4 κ.γ. αλάτι Koser ή θαλασσινό
    μια πρέζα ζάχαρη

    Εκτέλεση

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220οC. Κόψε τις πατάτες κατά μήκος σε φέτες και στη συνέχεια σε λωρίδες. Γέμισε ένα μεγάλο μπολ με πολύ ζεστό νερό βρύσης, βάλε τις πατάτες και άφησέ τες να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Βγάλε τις πατάτες από το νερό και βάλ’ τες πάνω σε χαρτί κουζίνας μέχρι να στεγνώσουν τελείως. Ξέπλυνε και στέγνωσε το μπολ.

    Πρόσθεσε τις πατάτες και το λάδι στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Άπλωσε τις πατάτες σε μονό στρώμα σε δύο ρηχά ταψιά. Ψήσ’ τες για 20 λεπτά, ανακάτεψέ τες, άλλαξε θέση στα ταψιά και ψήσε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα. Ανακάτεψε το αλάτι και τη ζάχαρη σε μικρό πιάτο. Βάλε τις πατάτες σε πιάτο, πασπάλισε με το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακάτεψε και σέρβιρε.

    Γεμίστε αυτές τις πατάτες σπανάκι και φέτα! Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό!

    Ψάχνετε μια όμορφη και διαφορετική συνταγή, χρησιμοποιώντας την πατάτα; Το Athensmagazine.gr είναι εδώ, για να σας παρουσιάσει αυτό το φαγητό, γεμίζοντας τις πατάτες με σπανάκι και φέτα, ενώ μετά μπορείτε να σερβίρετε τα πιο ρομαντικά μπισκότα για του Αγίου Βαλεντίνου.

    Μια πολύ διαφορετική συνταγή, η οποία θα γίνει ανάρπαστη από εσάς και τους φίλους σας μόλις τη δοκιμάσετε! Και τα βήματα είναι πολύ απλά!

    πατάτες με σπανάκι και φέτα

    Υλικά

    4 μέτριες πατάτες
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
    4 φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
    3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
    1/2 φλ. κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά
    3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
    1 φλ. τριμμένη φέτα

    Εκτέλεση

    1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρυπάμε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, 50 με 60 λεπτά. Τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάσουμε με τα χέρια.

    2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη. Βάζουμε και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, 2 με 4 λεπτά. Ύστερα, αφαιρούμε από τη φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 με 150 βαθμούς.

    3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό, το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες “βάρκες» σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, το πιπέρι και το αλάτι στο μπολ. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή λιώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό.

    4. Ρίχνουμε, ανακατεύοντας το μείγμα σπανακιού και ½ φλιτζάνι φέτα. Γεμίζουμε κάθε πατάτα με περίπου τα ¾ της γέμισης. Καλύπτουμε την κάθε μία με 1 κουταλιά της σούπας από τη φέτα που μας έμεινε. Ψήνουμε μέχρι η φέτα να πάρει μια λίγο καφέ απόχρωση, για 25 με 35 λεπτά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά