Σας πονάει το στομάχι; Αυτές είναι οι 5 τροφές που πρέπει να φάτε άμεσα


Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώτε, όταν σας πονάει το στομάχι σας; Το Athensmagazine.gr τις έμαθε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να σ…

...υνδυάσετε με φάρμακα. Δεν υπάρχει πάντα ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχουμε πόνο στο στομάχι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς -είναι επώδυνο και αρκετά ενοχλητικό. Λίγα πράγματα μπορούν να χαλάσουν την ημέρα σας και αυτό είναι ένας ξαφνικός στομαχόπονος. Ξέρετε...

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να τρώτε, όταν σας πονάει το στομάχι σας; Το Athensmagazine.gr τις έμαθε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάσετε με φάρμακα.

Δεν υπάρχει πάντα ένας συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχουμε πόνο στο στομάχι, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς -είναι επώδυνο και αρκετά ενοχλητικό. Λίγα πράγματα μπορούν να χαλάσουν την ημέρα σας και αυτό είναι ένας ξαφνικός στομαχόπονος.

Ξέρετε όμως ποια είναι τα τρόφιμα που πρέπει πάντα να έχετε στο σπίτι σας γι’ αυτές τις περιπτώσεις; Τα περισσότερα βρίσκονται ήδη στην κουζίνα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά παρακάτω για να τα ανακαλύψετε.

Δείτε αναλυτικά τις τροφές

Μπανάνες και σως μήλου

Τόσο οι μπανάνες όσο και τα μήλα περιέχουν ένα φυσικό συστατικό που ονομάζεται πηκτίνη, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση της κίνησης του εντέρου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το 75% των συμμετεχόντων ανέφερε μειωμένες δυσκολίες στο στομάχι όταν πρόσθεσαν σκόνη μπανάνας στη διατροφή τους για οκτώ εβδομάδες.

Γλυκόριζα

Οι ενώσεις που βρίσκονται στη ρίζα της γλυκόριζας συνδέονται με τη χαλάρωση ενός “αναστατωμένου” και πονεμένου στομαχιού και βοηθούν στην αντιμετώπιση πιο σοβαρών παθήσεων του. Μελέτες δείχνουν ακόμη ότι το φυτικό φάρμακο βοηθά στην θεραπεία πεπτικών ελκών. Μπορείτε να πιείτε τσάι γλυκόριζας ή να αγοράσετε ρίζα γλυκόριζας μασώμενη για να την ενσωματώσετε στη διατροφή σας.

Τοστ

τοστ με μαρμελάδα

Εάν πεινάτε, αλλά αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο στομάχι, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα τοστ και να το φάτε με μαρμελάδα. Το τοστ θα είναι πιο εύκολο για το στομάχι να το χωνέψει και η μαρμελάδα φρούτου θα σου δώσει τη ζάχαρη που χρειάζεται το σώμα εάν δεν έχετε φάει πολύ εκείνη την ημέρα.

Ginger

Το ginger χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική για περισσότερα από 2000 χρόνια. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πτητικά έλαια και οι ενώσεις φαινόλης της ρίζας ευθύνονται για την ελάττωση της ναυτίας και των προβλημάτων του στομαχιού. Μια μελέτη εξέτασε αν το ginger βοήθησε 70 έγκυες γυναίκες με την πρωινή τους αδιαθεσία.

Όσες πήραν ginger ανέφεραν λιγότερη ναυτία και έμετο. Μπορείτε να αγοράσετε διάφορα εκχυλίσματα ginger, αλλά ίσως ο ευκολότερος (και πιο γευστικός) τρόπος για να το καταναλώσετε είναι να αγοράσετε φρέσκια ρίζα και να φτιάξετε το δικό σας τσάι.

Σκέτο γιαούρτι

οφέλη άπαχου γιαουρτιού

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το στομάχι, μια ακόμη επιλογή είναι να φάτε λίγο γιαούρτι, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι χωρίς ζάχαρη. Δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι λειτουργεί, αλλά πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι τα προβιοτικά μέσα στο συγκεκριμένο φαγητό μπορούν να βοηθήσουν το έντερο.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά