Γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετι…

    ...κό, δείτε εδώ μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες. 3 αυγά 1 κούπα γάλα 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κεσεδάκια γιαούρτι 2 πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη πολτοποιημένες 200 γρ γραβιέρα Κρήτης 300 γρ φέτα 3 κουταλιές σούπας βούτυρο Λίγο πιπέρι Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε...

    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα χωρίς φύλλο και με λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή, η οποία θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, αν θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ μια συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

    • 3 αυγά
    • 1 κούπα γάλα
    • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
    • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη πολτοποιημένες
    • 200 γρ γραβιέρα Κρήτης
    • 300 γρ φέτα
    • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
    • Λίγο πιπέρι
    • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά και το γιαούρτι, το γάλα, τις πιπεριές και το πιπέρι.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός.
    • Τελευταία προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα.
    • Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω προαιρετικά 3 μικρά κομμάτια βούτυρο.
    • Ψήνουμε στους 170 για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

    Πηγή: cookpad.com

    Τυρόπιτα… της κόλασης με μπεσαμέλ και τυριά

    Ψάχνετε για κάποια συνταγή, η οποία θα αποτελέσει το τέλειο ορεκτικό στο οικογενειακό γεύμα, που ετοιμάζετε για τα Χριστούγεννα; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή την… κολασμένη τυρόπιτα με μπεσαμέλ και τυριά, η οποία λιώνει στο στόμα και θα σας τρελάνει.

    Πρόκειται για μια συνταγή, στης οποίας το αποτέλεσμα δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε και θα το απολαύσετε μαζί με τους οικείους σας, όπως και τη… μερακλίδικη τυρόπιτα με φέτα και γιαούρτι.

    Τυρόπιτα μπεσαμέλ τυριά

    Υλικά

    Για τη ζύμη

    – 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

    – 2 κουταλάκια σούπας ξίδι

    – Λίγο αλάτι

    – 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

    – Νερό (όσο πάρει)

    Για τη γέμιση

    – 1 λίτρο φρέσκο γάλα

    – 1 αυγό

    – 2 κουταλάκια σούπας βούτυρο

    – 4 κουταλάκια σούπας κορν φλάουρ

    – Λίγο αλάτι, λίγο μοσχοκάρυδο

    – ¼ κιλού φέτα (θρυμματισμένη)

    – ¼ κιλού ρεγκάτο (τριμμένο)

    – ¼ κιλού κεφαλοτύρι (τριμμένο)

    – Λίγο πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Για τη ζύμη, σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της συνταγής και ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη γίνει αρκετά ελαστική, χωρίς όμως να κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στη συνέχεια να ξεκουραστεί, σκεπασμένη και για περίπου μισή ώρα.
    • Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, τη χωρίζουμε σε τέσσερις μπάλες, τις οποίες ανοίγουμε με πλάστη σε 4 φύλλα, τα 2 που θα χρησιμοποιήσουμε στη βάση της πίτας και τα άλλα 2 για το «καπάκι».
    • Όταν τοποθετήσουμε αργότερα τα φύλλα στο ταψί να μην ξεχάσουμε ότι πρέπει να τα αλείψουμε με λάδι.
    • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ: Σε μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα, το αυγό (χτυπημένο), το βούτυρο (λιωμένο), το αλάτι, το κορν φλάουρ και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η μπεσαμέλ να πήξει. Κατόπιν, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και της προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύοντας ώστε να πάνε παντού.
    • Έχουμε στρώσει σε ένα μέτριο ταψί τα δύο πρώτα φύλλα. Απλώνουμε έπειτα τη γέμιση μπεσαμέλ-τυριών και σκεπάζουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Χαράζουμε την τυρόπιτα σε μερίδες με μαχαιράκι, αλείφουμε με λάδι (όπως έχουμε κάνει και σε κάθε φύλλο) και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 60 περίπου λεπτά.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά