Εκπληκτικά μπισκότα μαρμελάδα στο λεπτό


    Εκπληκτικά μπισκότα με παραδοσιακή χειροποίητη μαρμελάδα, έτοιμα “στο λεπτό”! Τι καλύτερο από μια εύκολη, γρήγορη, φθηνή και το κυριότερο, γευστικότατη συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα; Προσοχή, όμως…

    ..., προτιμήστε μαρμελάδες από καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων αλλά και μέσω του ίντερνετ, για να έχετε γνήσια μαρμελάδα χωρίς γλυκόζη και συντηρητικά. Υλικά: Τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι γάλα ½ βιτάμ 1 μπέικιν πάουντερ 4 κρόκοι αυγών 2...

    Εκπληκτικά μπισκότα με παραδοσιακή χειροποίητη μαρμελάδα, έτοιμα “στο λεπτό”! Τι καλύτερο από μια εύκολη, γρήγορη, φθηνή και το κυριότερο, γευστικότατη συνταγή για μπισκότα με μαρμελάδα; Προσοχή, όμως, προτιμήστε μαρμελάδες από καταστήματα παραδοσιακών προϊόντων αλλά και μέσω του ίντερνετ, για να έχετε γνήσια μαρμελάδα χωρίς γλυκόζη και συντηρητικά.

    Υλικά:

    • Τρία φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
    • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι γάλα
    • ½ βιτάμ
    • 1 μπέικιν πάουντερ
    • 4 κρόκοι αυγών
    • 2 βανίλιες

    Εκτέλεση:

    • Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους, χτυπημένους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν βάζετε το βούτυρο λιωμένο.
    • Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το αφήνετε να σταθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα) και κατόπιν, με ένα κουταλάκι, απλώνετε τη ζύμη στη μορφή που θέλετε να έχουν τα μπισκότα (εμείς τα προτιμάμε στρογγυλά), επάνω σε μια λαδόκολλα.
    • Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (180-200 βαθμούς) για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και κρυώσουν τα ενώνετε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα.
    • Προτείνουμε και αντί της μαρμελάδας, να δοκιμάσετε και τη merenda. Γίνονται πολύ νόστιμα και πολύ αφράτα.

    Μπισκότα… σκέτος εθισμός με ζαχαρούχο γάλα μέσα σε 15 λεπτά

    Ψάχνετε για μια γλυκιά συνταγή, η οποία μπορεί… με μικρές εθιστικές ποσότητες να σας συντροφεύσει στον φετινό χειμώνα, και δη στην περίοδο των Χριστουγέννων; Σας προτείνουμε μια μοναδική συνταγή με μπισκότα γεμιστά με καραμέλα, χρησιμοποιώντας και ζαχαρούχο γάλα.

    Πρόκειται για ένα γλυκό ιδανικό για την εποχή αυτή, που χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και θα είναι έτοιμη σε 15 μόλις λεπτά, με άπαντες να σας ζητούν αυτούς τους… μικρούς διαβόλους, όπως τις σπιτικές μπάρες λεμονιού.

    Μπισκότα καραμέλα ζαχαρούχο γάλα

    • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
    • 3 φλ. γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
    • 1 ζαχαρούχo γάλα
    • ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

    Για την καραμέλα γάλακτος

    Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

    Για τα γεμιστά μπισκότα

    Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.

    Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

    Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου 15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.

    Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

    Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.

    Πηγή: Argiro.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά